Gore Force V, 20 januari 2024.

Gore Force V, Barren, Cannibal Sex Party @ Hell, Diest.

De bassist van Charkutterie lag met negenendertig graden koorts in zijn bed, de band moest dus jammer genoeg hun optreden afzeggen, maar het Leuvense Cannibal Sex Party was maar wat blij om de vrijgekomen plaats in te vullen. Dit gezelschap zorgt voor een mix van goregrind en death metal. Na wat gemorrel met hun backing track / achtergrond geluiden, ging de band van start zonder deze te gebruiken. Het resultaat mocht er wezen. Zonder de effecten zagen en hoorden we de essentie van wat grindcore is, of zou moeten zijn.

*Foto’s: Cannibal Sex Party*

Over de essentie van grind gesproken, komen we uit bij Barren, een ook Belgisch gezelschap opgestart in 2017 en stilletjes aan bijna een Belgisch instituut als het gaat om het minutieus vermorzelen van alle hoop op een rustpuntje. Dat rustpuntje kregen we immers niet. Barren raasde als een bezeten kettingzaag door hun set heen die een mix vormde van grindcore, death metal en wat crust punk.

*Foto’s: Barren*

Reden van het feestje zaterdag was de release van de eerste full cd van Gore Force V: ‘With Full Force’, een titel die je als het ware letterlijk mag nemen. Dit gezelschap werd in het Antwerpse in 2007 opgestart en zorgde eerder al voor drie ep’s. Na het verlies van al hun reeds opgenomen tracks, is de band erin geslaagd om in slechts enkele weken tijd alles opnieuw over te doen. De cd was dan ook net op tijd klaar voor de eerste album release show. De band draait dus al bijna twintig jaar mee, en staat steeds garant voor een fijn avondje gepeperde death metal /grindcore. De nieuwe nummers passen dan ook naadloos bij het oudere werk zodat we een immens krachtige set kregen die de heren van Gore Force V vol overgave op ons los lieten.

*Foto’s: Gore Force V*

Afwezige grindcore liefhebbers hebben zodoende een echte top avond gemist!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.