Poorhouse: XII

Poorhouse is voor ons alvast een nieuwe naam in de grote metal wereld. Deze band werd in 2020 in Szczecin, Polen opgestart door bassist Serhii Kysliuk als solo project. Maar nadat hij een paar nummers af had voelde hij de nood om er een heuse band rond te bouwen. Enter vocalist Kasper Iwasko, gitarist Michal Majczyna en drummer Michal Szewczyk. De heren noemen hun sound zelf “psychedelic metal’ en halen invloeden aan van bands als Nightwish, Children of Bodom, Pantera en Apocalyptica, terwijl de heren ook liefhebber zijn van traditional hard rock, klassieke muziek en filmmuziek, zodat een moeilijk definieerbaar geluid gecreëerd wordt. Zodoende krijgen we inderdaad een wat eigenzinnige sound te horen waar bass en cello overduidelijk de prominente instrumenten zijn, maar waar we de vocalen van Kasper absoluut niet weten te smaken. Integendeel, na een paar nummers moeten we dit stop zetten en we pikken het slechts opnieuw na een paar dagen opnieuw op, om ons weer door een paar nummers te worstelen. Ook het feit dat de heren muzikaal van de hak op de tak springen en hier, in onze oren dan toch, er een muzikaal zootje van maken, speelt natuurlijk niet in het voordeel van Poorhouse. Het negen tracks tellende album is dan ook helemaal niet aan ons besteed ondanks de waarschijnlijk goede bedoelingen van de band. Maar, zoals eigenlijk steeds: beluister en beoordeel natuurlijk zelf!

Luc Ghyselen (40)

Independent Release

Tracklist: 1. Asylum In Your Head 2. Gluttony 3. Bleeding Colossus 4. NoName 5. Migraine 6. Special One 7. Expressing Chaos 8. Open The Cage 9. Outro