Slope: Freak Dreams

Het Duitse Slope is niet de bekendste band ter wereld, het hoeft dus niet te verbazen als u nog nooit van hen gehoord zou hebben. Nochtans bestaat de band reeds sedert 2012. Het feit dat ze niet de meest productieve band in de geschiedenis zijn, vormt één mogelijke reden voor hun relatieve anonieme bestaan. In 2014 brachten ze met ‘Helix’ een ep uit maar het duurde tot 2021 vooral met ‘Street Heat’ een volwaardig album het licht zag. Mede hierdoor én door een resem live concerten werden ze opgepikt door Century Media wat toch een gekend platenlabel is. Slope staat garant qua stijl voor een bijzonder funky groovende blend van diverse stijlen. Er één label op kleven lukt niet maar om u een beetje in de juiste richting te kunnen begeleiden, duiken spontaan Infectious Grooves (vooral dat) en Beastie Boys in ons hoofd op. Ze worden dan ook nogal eens omschreven als de mix tussen Beastie Boys en Rage Against The Machine. Feit is dat de zang veeleer neigt richting hiphop / rap terwijl de gitaarriffs het geheel een metal karakter meegeven terwijl bas en drums zorgen voor een groovend geheel. Zoals aangegeven vinden wij dat hun sound nog het meest in de buurt komt van The Infectious Grooves. Dat deze muziek voor veel rechtgeaarde metal liefhebbers te weinig metal zal zijn en voor de hiphop fanaten dan weer teveel metal, staat in de sterren geschreven. Wie echter fan is van alle hierboven vernoemde bands zal deze Slope wellicht meer dan waarschijnlijk weten te appreciëren. De muziek is naar ons voelen bijzonder aanstekelijk met echt wel catchy riffs die gedragen worden door een sublieme ritmesectie. De zang is door meerdere stemmen heel afwisselend. Kortom, Slope klinkt twaalf nummers lang als een geweldig feestje waardoor een mens zich enkel kan afvragen welk feestje er live gebrouwd wordt. Het kan aan ons liggen maar de sound voert geregeld terug naar de jaren negentig en daar worden wij spontaan goedgezind van.

K.H. (85)

Century Media

Tracklist: 1. Talk Big 2. It’s Tickin’ 3. Chasing Highs 4. Nosedive 5. Hectic Life 6. It’s Always You 7. True Blue 8. NBQ 9. WHY SAD 10. Ain’t Easy 11. Freak Dreams 12. Out Of The Blue Into The Black