Andracca: To Bear The Weight Of Death

Het Britse Andracca is een black metal gezelschap dat sinds 2016 actief is. De band werd immers toen opgestart in Lancashire al is enkel nog K.DWS (vocals, gitaar) erbij van het prille begin. Van de huidige line-up is er dus niemand anders bij die er bij was toen het debuutalbum ‘Morgulduin’ (2018) of de ep ‘A Sermon In The Universal Language Of Suffering’ (2020) op de markt kwam. Dat betekent dus dat we kunnen veronderstellen dat P.BND (bass), K.VKS (gitaar) en L.FOG (drums) hier hun debuut maken bij Andracca als we het hebben over de discografie van de band. Het kwartet zorgt op deze (To Bear The Weight Of Death’ voor zes zwartgeblakerde tracks waar rinkelende gitaren en stevige drumpatronen samensmelten en zo voor een krachtig en stevig geheel zorgen waar kilte, duisternis en dreiging van uit gaan. Het tempo van het kwartet ligt, meestal toch, best wel hoog, maar ze zorgen toch voor een aantal wisselingen in tempo en ritme. Toch lijkt het ons alsof de ene track een doorslag is geworden van een andere track. Met andere woorden, zelf horen we niet echt veel variatie tussen de nummers onderling. Dat gevoel wordt nog extra versterkt door het feit dat elk nummer ongeveer een zelfde tijdsuur heeft meegekregen zodat het lijkt alsof je naar een lang gerekt nummer van zo’n achtendertig minuten luistert met af en toe een stevige gitaarsolo die voor wat variatie zorgt. Vernieuwend kunnen we de sound van Andracca ook al niet gaan noemen zodat we na afloop van dit gitzwart, intens beukend geweld, wat op onze honger blijven zitten zonder dat we dit een minderwaardig of slecht album vinden. We hebben zo de indruk dat er vrij veel potentieel in de band zit, maar dat het er nog niet uit komt zoals wij of zij het zelf zouden willen. ‘To Bear The Weight Of Death’ is dus een album dat enkel liefhebbers van black metal zullen oppikken, anderen zullen hier weinig tot niets voor voelen.

Luc Ghyselen (70)

Vendetta Records

Tracklist: 1. To Bear The Weight Of Death 2. Rise, Or Be Forever Fall’n 3. Oceans Of Fire 4. Antithesis Of Hope 5. Lamentation Of Divinity 6. Hollow Altars