Athiria: Conjure The Beast

Het Oostenrijkse Athiria lijkt met deze ‘Conjure The Beast’ terug van weg geweest. Niet dat de band op non-actief stond, maar o.a. covid, strubbelingen in de line-up en de plotse dood van drummer Michael “Michi” Ledermüller riepen de muzikale carrière van de band plots een halt toe. De band werd in 2011 opgestart na een demo in 2012 voor twee full-albums. Wat volgde gedurende een aantal jaar, weten je ondertussen ook al zodat Athiria een soort van vernieuwde doorstart maakt met deze ‘Conjure The Beast’. Toch horen we op dit tien tracks tellend album nog Michael “Michi” Ledermüller achter de drumkit. Andrei “Letsch” Ledermüller en Andreas “Andy” Leitner zijn de twee gitarsiten van dienst. Achter de microfoon vinden we tegenwoordig Andy Schaf, terwijl Michael “Michi” Steindl de basgitaar hanteert. Het vijftal zorgt voor heel traditioneel klinkende death metal waar heel wat agressiviteit van af druipt. Wel missen we persoonlijk een dosis brutaliteit in de stem. Voor de rest klopt het plaatje wel: we krijgen dus veel kracht te verwerken, maar ook op gebied van melodie weet het vijftal van wanten. Toch blijft de sound vaststeken in pure ouderwetse death metal, en daar is op zich natuurlijk niets mis mee. Maar tegenwoordig moet je er dan voor zorgen dat je een of meerdere tracks hebt die er duidelijk bovenuit steken om de aandacht te trekken. Dat is hier helaas niet het geval. Let op: ‘Conjure The Beast’ mag je rustig aan je collectie death metal toevoegen, want een echte mindere track vind je hier niet. Zo zorgt Athiria voor een goed zij het echt wel genre gebonden nieuw album.

Luc Ghyselen (70)

Kvlt Und Kaos Productions

Tracklist: 1. Decay 2. Conjure The Beast 3. Forces Of Evil 4. Redeemer 5. Retribution 6. The Dissension 7. Devastation 8. Cognizance 9. Reflection 10. Determination