House Of Atreus: Orations (ep)

Dit Amerikaanse House Of Atreus – Er is nog een gelijknamig band actief uit Californië. – ging in 2011 van start in Minneapolis, Minnesota en drukt zich muzikaal uit aan de hand van death metal, al dekt die term de lading niet compleet. Wij zouden eerder spreken van een mix van traditional heavy metal en death metal, althans op deze ‘Orations’, het nieuwste werkstuk voor House Of Atreus. We krijgen vijf eigen tracks te horen en een coverversie (Running Wild’s ‘Riding The Storm’). Het gezelschap bouwt heel rustig zijn discografie op en stapt niet mee in het verhaal van “album-tour-album-tour”, maar doet het dus eerder rustiger aan. Dit zorgt alvast voor een erg genietbaar werkstuk dat ons kan boeien zonder dat we er door overweldigd worden. De krachtige riffs lijken ons het handelsmerk voor dit kwartet dat tegenwoordig bestaat uit Anhedonius Wrath (gitaar), Narcissus Interitus (gitaar), Anxietous Nero (vocals, bass) en Orge Thumos (drums). Daarnaast vallen ons de best knappe en melodieus klinkende gitaarsolo’s op en de zware diepe stem van Anxietous zodat een heel genietbaar geheel ontstaat zonder zwakkere of mindere momenten. Het feit dat er geen track is die er echt bovenuit steekt, is misschien het enige minpunt, als we het zo mogen noemen, van deze ‘Orations’. Zo’n dertig minuten lang genieten we wel van House Of Atreus. Afsluiter ‘Riding The Storm’ past perfect bij hun zelf geschreven werk, dat uiteindelijk wel naar meer smaakt.

Luc Ghyselen (78)

Iron Bonehead Productions

Tracklist: 1. Orations / Reascension Of Mastery 2. Thy Wounded Sovereignty 3. Under An Accursed Dynasty 4. Morphos Of Degeneration 5. Cathedral Of Ancestry 6. Riding The Storm