Saffire: Starhunter (ep)

Zweden, alweer Zweden. In 2005 werd dit Saffire in Gothenburg boven de doopvont gehouden. Twee demo’s werden uitgebracht vooraleer ‘From Ashes To Fire’ in 2013 het echte startschot gaf. ‘For The Greater Good’ vervolgde twee jaar daarop, ‘Where The Monsters Dwell’ in 2018 en ‘Taming The Hurricane’ vorig jaar. Deze slechts drie nummers tellende ep vormt hierop een vervolg. In de gelederen vinden we bassist Magnus Carlsson, gitarist Victor Olsson en keyboardspeler Dino Zuzic die er al bij de start bij waren. Vocalist Jansson vervoegde in 2010 en in 2020 kwam drummer Efraim Larsson erbij. Traditioneel zit in deze nieuwe hard rock nummers ook veel klassieke Hammond, wat een onmiskenbare link naar Deep Purple vormt en zo vele veterane rockfans zal bekoren. De grain in de vocalen is iets waar je voor bent of niet, zelf kan ik het best plaatsen gezien Gotthard zanger Steve Lee een gelijkaardige heesheid had. Hier is de stem op zich wat vettiger, wat sleurender maar meer dan genietbaar in dit genre van rock. De ritmesessie van bas en drum zijn mooi aanwezig maar perfect gedoseerd om de gitaren, keys en vocalen te laten blinken. Bouwend op een vrolijk deuntje zet de opener ‘Starhunter’ vrolijk in. Het nummer krijgt een krachtinjectie en met wat toetsen schiet deze rocker uit zijn sloffen: https://www.youtube.com/watch?v=Htcl97wu3qQ&t=1s&ab_channel=ROAR%21ROCKOFANGELSRECORDS. Veel snijdend fretwerk in combinatie met orgel met de perfecte vocalen er boven op, wat voor een erg compleet muzikaal beeld zorgt. ‘Law And Disorder’ is wat meer funky, waar ‘Dynamite’ terug richting de opener klinkt. Deze ep bevat drie hard hitting rock nummers, die je meer dan goesting doen krijgen naar meer.

Rocking Klingon (85)

Rock Of Angels Records

Tracklist: 1. Starhunter 2. Law And Disorder 3. Dynamite