Cassidy Paris: New Sensation

Frontiers wist opnieuw een nieuwe ster aan het firmament te ontdekken. De Australische rockster Cassidy Paris groeide op met klassieke hard rock en werd daardoor vooral geïnspireerd door Pink, Joan Jett, Pat Benatar en Avril Lavigne. Toen ze pas elf was, ontmoette ze Paul Laine (Danger Danger, The Defiants), die een unieke mentorrol ontwikkelde. Paul nam Cassidy onder zijn hoede om haar te helpen ontwikkelen als artiest en songwriter en werkte met haar samen bij het schrijven en produceren van haar muziek. Vanaf het begin heeft de goed uitziende Cassidy een sterke boodschap willen overbrengen via haar muziek. In 2018 zette ze het thema ‘opkomen voor jezelf als jonge vrouw’ in de kijker met haar nummer ‘Stand’. Ze promoot anti-pesten door middel van optredens op vele scholen in Melbourne. Verder is ze erkend als halve finalist in de International Songwriting Competition (ISC) voor Best Rock Song en Best Unsigned Artist. Hiervoor toerde ze vorig jaar door Australië met John Corabi en H.E.A.T. Intussen is ze twintig en heeft al twee uitverkochte ep’s – ‘Broken Hearted’ en ‘Flirt’ – uitgebracht. Van aanstormend talent gesproken. De band bestaat uit zangeres Cassidy Paris, gitaristen Steve Janevski en Dave Graham, bassist / gitarist / keyboardspeler / achtergrondzanger Alessandro Del Vecchio (of wie had je gedacht), drummer Mirko De Maio en achtergrondzanger Paul Laine. Hoog tijd, nou ja, voor haar echte langspeler-debuut, getiteld ‘New Sensation’. Ze is begenadigd met sterke songwriting vaardigheden. Ze beschikt daarnaast op een ferm strot waarmee ze haar AOR / melodieuze hard rock nummers dat extra duwtje geeft. Vooral stevig fretwerk zorgt ervoor dat ze als rockster naar voor treed in plaats van een popdiva. Maar gezien elke match moet gespeeld worden voor we een verdikt kennen, laten we de naald op de plaat zetten. Al van in het openingsnummer ‘Danger’, https://www.youtube.com/watch?v=4FVGbZ6z38I&list=RDEMd-pxiJxeQiQmkdYaQpksdQ&start_radio=1, grijpt Cassidy met haar indrukwekkende stem je bij de keel. Het is een rechttoe rechtaan rocker waarin de kracht van de band ten volle naar voor komt. Verder komen er nog enkele rechttoe rechtaan rockers voorbij, zoals ‘On The Bright Side’, ‘RNR Hearts’ en ‘Song For The Broken Hearted’. Halverwege vinden we ‘Searching For A Hero’, een rustig startende powerballad. Knap hoe de ingetogen vocalen steeds verder uitrollen naar bruisende uitbundigheid. Daarnaast is er ook een mooi stuk op de schijf voorbehouden voor AOR-anthems, zoals het gepassioneerd liefdesverhaal ‘Here I Am’ (https://www.youtube.com/watch?v=XC9PQ_FGkqs) en ‘Stand’. Vlak voor de afsluiter kan je nog eens flink uitwaaien op het stevige ‘Addicted’. Eigenlijk kan je deze plaat niet als debuut-materiaal bestempelen. Het is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Het is zo goed uitgekiend en gebalanceerd, dat elk nummer bijdraagt aan een solide en onderhoudend album. De nummers bulken van de melodie en zijn telkens opnieuw een streling voor het oor.

Rocking Klingon (90)

Frontiers Records

Tracklist: 1. Danger 2. RNR Hearts 3. Here I Am 4. Walking On Fire 5. On The Bright Side 6. Song For The Broken Hearted 7. Searching For A Hero 8. Like I Never Loved You 9. Stand 10. Addicted 11. Midnight Desire