Autumn’s Child: Tellus Timeline

Het lijkt er bijna op dat ik enkel Zweedse bands tegenkom. Ook deze AOR / melodic rock band komt uit deze hogere regionen en zijn terug met een vijfde schijf vol lekkers in de lijn van de vorige albums, maar met een aantal nummers met een wat harder randje. In de gelederen vinden we Mikael Erlandsson als zanger en keyboardspeler, Pontus Akesson (Moon Safari) als gitarist, Magnus Rosen (Shadowside, Avalanch, ex-Hammerfall) als bassist, Claes Andreasson (Heartbreak Radio) als keyboardspeler en Robban Back (Mustasch, ex-Eclipse) als drummer. De rollercoaster wordt mooi in gang gezet met de opener ‘Strike Of Lightning’, die meteen een pak snarengeweld uitpakt. Veel hooks en dat speciale gitaargeluid dat het handelsmerk is van gitaarvirtuoos Pontus. Oké, het refrein trekt me vrij makkelijk over de streep. Dat hardere randje hoor je in de single ‘Gates Of Paradise’ met hulp van de Zweedse operazangeres Karin Funk, die zorgt voor een Scandinavisch tintje. Het zorgt voor een tweede oorwormpje, waarmee de plaat op dreef komt. (https://www.youtube.com/watch?v=jIOCCZjyBPY&ab_channel=prideandjoy) Ze zijn duidelijk fan van Slade en Sweet uit de jaren zeventig, want ‘Around The World In A Day’ en de afsluiter ‘I Belong To You’ ademt die sfeer van een goeie vijftig jaar geleden uit. Opnieuw een mengeling van stijlen dus op eenzelfde album. Verder wat glam rock met ‘Come And Get It’. Mikael’s droom om ooit een duet met zijn oude vriend Jim Jidhed (solo / Alien) kreeg ook vorm in het nummer ‘Juliet’. Het is een rustig Westcoast / AOR juweeltje waar beide stemmen mooi bij elkaar passen maar toch elk apart tot hun recht komen. Het vrolijke ‘On Top Of The World’ is een frisse parel tussen al de andere knappe nummers. Er staan eigenlijk geen opvullers op het album en dat is een pluspunt, evenals het hardere kantje, dat me eigenlijk vrij goed bevalt. Fans van Treat, Eclipse en H.E.A.T. zullen met deze vijfde release van Autumn’s Child zeker tevreden zijn.

Rocking Klingon (85)

Pride & Joy Music PJM 13705

Tracklist: 1. Strike Of Lightning 2. Gates Of Paradise 3. Here Comes The Night 4. We Are Young 5. Around The World In A Day 6. On Top Of The World 7. This Is Goodbye 8. Juliet 9. Come Get It 10. Never Surrender 11. I Belong To You