Mars Red Sky: Dawn Of The Dusk

Mars Red Sky is een psychedelische stoner band uit Bordeaux, Frankrijk, opgericht in 2007. ‘Dawn Of The Dusk’ is hun vijfde album. De band bestaat uit drie mannelijke leden maar wordt bijgestaan op enkele nummers door Helen Ferguson. Zowel de mannelijke als vrouwelijke zang zijn van prima kwaliteit. Om met de deur in huis te vallen: fans van snelle, pittige stoner zijn er aan voor de moeite. De sound op het ganse album is veeleer psychedelische stoner met een scheut doom. Het resultaat is een verbluffend mooie sound met een zeer hoog hypnotiserend gehalte. Misschien best niet naar het ganse album luisteren als je alleen met de wagen aan het rijden bent, want je wordt gewoonweg in het album gezogen en weg is de concentratie. De sound is log, meeslepend en dromerig tegelijk. Eigenlijk een prima plaat om te ontspannen en “zen” te worden en toch gevarieerd genoeg om niet eentonig en saai te worden. Muzikaal is dit een hoogstaande plaat geworden met acht goede nummers die verdomd goed gespeeld worden en een prima productie meekregen. Geen plaat voor elke dag maar wie eens zin heeft om weg te dromen, zijn gevoelige kant los te laten of gewoonweg te onthaasten met prima muziek moet zeker dit album aanschaffen. Daarom zal dit nieuwe album van Mars Red Sky ook de niet metalfan bekoren.

Bart Verlinde (83)

Mrs Red Sound / Vicious Circle Records

Tracklist: 1. Break Even 2. Maps Of Inferno 3. The Final Round 4. A Choir Of Ghosts 5. Carnival man 6. Trap Door 7. Slow Attack 8. Heavenly Bodies