Bad Touch: Bittersweet Satisfaction

Deze Britse rockband was nieuw voor mij maar een eerste zoektocht op het internet zorgde voor enkele prikkels waardoor ik de band wel beter wou leren kennen. De band ontstond in 2010, toen de meeste bandleden nog op school zaten. Ze begonnen te spelen in locale pubs maar wisten hun eerder gespeelde covers door de jaren om te ruilen voor eigen materiaal. Het horen van de rauwe rock waarvan de volle stem van Stevie Westwood voor een groot aandeel in zit, deed me denken aan een ruig uitziende rocker, met lang haar en ferme baard. Wel, ik zat er niet ver naast toen ik heb op Youtube vond. Ze hebben hun eigen Bad Touch TV kanaal, hoe nice is dat! De vijfkoppige band bestaat uit zanger Stevie Westwood, gitaristen Daniel Seekings en Rob Glendinning, bassist Michael Bailey en drummer George Drewry. Hiermee richten ze zich vooral op breed toegankelijke feelgood rock’n’roll. Met een tiental redelijk korte nummers haalt de schijf net het half uur en dat is eerder weinig. Maar soit, eerst luisteren. Na de uptempo opener ‘Slip Away’ vervolgt het stuwende ‘This Life’ (https://www.youtube.com/watch?v=6AY9c8RDuhU&ab_channel=BadTouchTV) met krachtige vocalen, die in de hogere regionen blijven hangen. Bij momenten doet hij aan Paul Stanley denken door een specifiek timbre in zijn hesere passages. ‘Spend My Days’ (https://www.youtube.com/watch?v=BwZyVnAwN80&ab_channel=BadTouchTV) is een tweede single, die pas halverwege op toeren komt. Een echt knap nummer dat zijn tijd neemt om rustig te exploderen. Het toetsenwerk op het uptempo titelnummer zorgt ervoor dat een vleugje seventies er blijft inzitten. Een derde single ‘Nothing Wrong With That’ is met slechts vier minuten het langste nummer op de schijf. Zo’n vrolijk klinkende easy-listening rocker die zonder probleem de radio op kan (https://www.youtube.com/watch?v=fBhm9aYvL30&ab_channel=BadTouchTV). In al zijn simpelheid de kracht weten te zetten om een gewichtig nummer te brengen, dat heet gewoonweg klasse. Laat dit op festivals spelen en het bier vliegt overal rond terwijl de andere luidkeels tracht mee te kwelen. Wat een nummer! Terug met de voetjes op de grond met het funky ‘Taste This’. Niet bepaald mijn favoriet maar elk wat wils. ‘Tonight’ maakt veel goed met de soulvolle achtergrondzangeressen die het nummer wat liften dankzij een zwoele sfeersetting. Met ‘Come Back Again’ doen ze het opnieuw. Alhoewel de setup relatief eenvoudig in elkaar zit, weten ze je bij de keel te pakken. ‘See It To Believe It’ (https://www.youtube.com/watch?v=UAFcVUeGLFI&ab_channel=BadTouchTV) laat de band op het podium zien. Het album wordt met het kampvuurmomentje ‘Dizzy For You’ afgesloten. De Britten mogen dan wel zuinig zijn in hun speelduur en solomomenten, het is voldoende om je een goede (luister)beurt te geven. Elk nummer is dik oké, zonder opvullers. Ze kunnen eigenlijk allemaal als single uitgebracht worden. Hun entertainment gehalte heeft me laten inzien dat het een toffe bende is, die graag aanstekelijke nummers op je loslaat.

Rocking Klingon (85)

Marshall Records

Tracklist: 1. Slip Away 2. This Life 3. Spend My Days 4. Bittersweet Satisfaction 5. Nothing Wrong With That 6. Taste This 7. Tonight 8. Come Back Again 9. See It 10. Dizzy For You