Infected Chaos: Conjuration Overture, Vanity Is Dawning (ep)

Infected Chaos werd opgestart in 2014 door drie van Chaosreign nadat die band er mee ophield: bassist Flo en de twee gitaristen Matt Mayr en Martin Hartmann. Met Chris Fischer achter de microfoon en Cristoph op het drumstoeltje. Het vijftal zorgde zo voor hun visie op death metal en leverde ondertussen drie full-albums af. Door covid bleken er strubbelingen te komen in de line-up en zowel Christoph als Flo verlieten de band. De heren werden ondertussen vervangen door Ronny Lechleitner (bass en backing vocals) en Matze Wilhelm (drums). Men ging aan het werk met nieuwe nummers en deze ‘Conjuration Overture, Vanity Is Dawning’ is daarvan het eerste resultaat. We krijgen vier tracks te horen, drie compleet nieuw en een “overschotje” van het meest recente album. Dat “overschotje”, ‘People Of Ash’, moet zeker niet onderdoen voor de drie overige tracks. We krijgen snoeiharde en energieke death metal voorgeschoteld in goed opgebouwde tracks waar de heren gaar wat wisselen van tempo en ritme. Het geheel klinkt heel krachtig en is best wel agressief en brutaal zonder dat er ingeboet wordt aan melodie. We hebben de ep nu al een paar luisterbeurten gegund en telkens vinden we vooral de opbouw van de nummers heel interessant. Een favoriete track hebben we nog niet, want elke track weet ons te bekoren. Als je dan nog weet dat deze ‘Conjuration Overture, Vanity Is Dawning’eigenlijk een voorsmaakje is voor een concept album dat in de pijplijn zit, kunnen we eigenlijk al niet meer wachten om ook dat album aan een luisterbeurt te onderwerpen. Tot dan doen we dus verder met deze vier tracks die ons dus stuk voor stuk bevallen. Zo is deze ep voor onze een mooie ontdekkingstocht geworden die duidelijk naar meer smaakt.

Luc Ghyselen (82)

Wormholedeath Records

Tracklist: 1. Come Eventide, Come Evenfall 2. Vanity Is Dawning 3. Tehom 4. People Of Ash