Inner Blast: Memories Uploaded (ep)

Het Portugese Inner Blast werd in 2006 opgestart. Dit heavy metal zorgde ondertussen voor een ep en twee full-albums. Met deze vijf tracks tellende ep levert het viertal – Liliana Silva (vocals), Aquiles Dias (gitaar), Luis Silva (bass) en Nuno Sabu (drums) – een vierde werkstukje af. We krijgen twee nieuwe tracks te horen, ‘Scourge And Fire’ en ‘Master Of Suffering’, en drie tracks die live werden opgenomen tijdens een show na de release van het meest recente full-album van het kwartet ‘Figment Of The Imagination’. Het viertal zorgt voor een mix van traditional heavy metal en death metal. Dat laatste profileert zich voornamelijk in de vocalen van Liliana die moeiteloos lijkt over te schakelen van een cleane stem naar diepe grunts. Ook op muzikaal vlak proberen de muzikanten hieraan te voldoen, maar, naar onze smaak, blijft het toch te braaf klinken om als pure death metal bestempeld te worden. Het zorgt er natuurlijk voor dat het geheel iets toegankelijker klinkt en dat Inner Blast zodoende een iets breder publiek zou moeten aanspreken. De twee nieuwe tracks klinken best wel goed, terwijl de drie tracks die je origineel op het laatste full-album vindt ook al heel krachtig en energiek worden neer gezet. We kunnen niet vergelijken met de originele versies daar we die zelf niet in onze collectie hebben staan. Deze ep beschouwen we dan ook als een leuk hebbeding voor de fans van de band, terwijl men zo ook een aantal nieuwere fans zal proberen te overtuigen. Het klinkt immers allemaal helemaal niet onaardig, maar ons compleet weg blazen, zit er ook niet in. Daarvoor zitten iets te veel clichés in de sound verwerkt naar onze smaak.

Luc Ghyselen (70)

Independent Release

Tracklist: 1. Scourge And Fire 2. Master Of Suffering 3. There’s No Pride 4. Darkest Hour 5. No Strings