High Spirits: Safe On The Other Side

High Spirits is een uit Chicago, Illinois project / gezelschap dat voor een mix van hard rock en heavy metal staat. Met ‘Safe On The Other Side’ is High Spirits aan een vijfde full-album toe die volledig ontsproten is uit de koker van Chris Black. Deze artiest zorgt op elk album opnieuw voor negen van de tien tracks – Met ‘Memories’ krijg je een cover van een Europe nummer. –, zingt alles in en bespeelt ook nog eens alle instrumenten. Daarvoor doen wij ons hoedje af. Zeker als je dan ook nog weet dat de man dit alles ook nog eens live weet te brengen, al doet hij dan beroep meestal op Bob Scott (bass), Ian Sugierski (drums), Scott Hoffman (gitaar) en Mike Bushur (gitaar). Op ‘Safe On the Other Side’ krijgen we alvast tien tracks te horen waar kracht en melodie mooi worden samengebracht in echt wel knappe composities. Bass en drums zorgen voor het broodnodige fundament dat zowel krachtig klinkt als soepel. De riffs nemen ons mee op een melodieuze reis en klinken best wel aanstekelijk in onze oren. De gitaarsolo’s zijn stuk voor stuk inventief en heel melodieus. Ook de vocalen zijn heel melodieus en doen ons denken aan … Ja, aan wie precies, telkens als we er onze vinger menen op te leggen, verliezen we meteen weer. In ieder geval vinden we de vocalen meer dan dik in orde daar die zowel krachtig klinken als heel melodieus. High Spirits zorgt er met dit nieuwe album alvast voor dat liefhebbers van melodieuze hard rock / metal er een heel knap album bij hebben. En … laten we ook het label even in het zonnetje zetten, want met deze release is High Roller Records aan zijn duizendste (!) release gekomen sinds de opstart in 2003.

Luc Ghyselen (84)

High Roller Records HRR 1000

Tracklist: 1. In The Moonlight 2. Til The End Of Time 3. Lonely Nights 4. One Day Closer 5. Anything You Need 6. (There Will Be) Magic Tonight 7. Loving You 8. Please Don’t Leave Me Behind 9. Memories 10. Good Night