Altars Of The Moon: Colussus And The Widow

Ergens in de lockdown periode voor covid in 2021 kwamen Nathan Verschoor (gitaar, syntheziser – Uada), Jeff Wilson (bass, gitaar, synthesizer – o.a. Chrome Waves en Deeper Graves) en vocalist Heath Rave (o.a. Lotus Thrones) samen om hun visie weer te geven op een mix van post black metal en doom. Een twee tracks tellend debuut ‘Brahmastra’ dat zo’n achtentwintig minuten duurtijd mee kreeg en op de markt werd gebracht onder de naam Altars Of The Moon. Nu, zo’n twee jaar later is drummer Alan Cassidy (The Black Dahlia Murder) erbij gekomen en zorgt het viertal met ‘The Colussus And The Widow’ voor een nieuw werkstuk dat negen erg eigenzinnig tracks telt. Eigenzinnig in die zin dat doom als basis wordt gebruikt maar waar de heren verder alle denkbare muzikale richtingen mee op gaan. We horen niet enkel een pak post black metal ingrediënten, meer evenzeer, om niet te zeggen, “meer” psychedelica, progressive rock en zelfs jazz invloeden in de sound opduiken. Die laatsten zijn dan nog van de hand van twee extra muzikanten: Bruce Lamont (sax – Yakuza) en Mac Gollehon (trompet – o.a. Duran Duran, David Bowie). We moeten toegeven dat we eigenlijk wel van variatie houden en dat kruisbestuivingen van verschillende muzikale (sub)genres zeker aan bod mogen komen, maar wat Altars Of The Moon hier presenteren is – sorry jongens – echt niet aan ons besteed. Slecht of minderwaardig zullen we het zeker niet noemen, maar ons ligt het van de hak op de tak springen, wat hier echt wel gebeurd, totaal niet.

Luc Ghyselen (58)

Disorder Recordings

Tracklist: 1. The Signal 2. G.O.D. Initiative 3. The Drift 4. Supermassive Black (Hole In My Heart..) 5. 05 The Longing 6. The Vestibule 7. First Contact Protocol 8. The Sentient 9. Existence Invalid