Prophecy Fest is er dit jaar op 7, 8 en 9 september.

Prophecy Fest, het Duitse metal festival georganiseerd door het befaamde label Prophecy Productions, is er dit jaar op 7, 8 en 9 september. Helaas voor elkeen die nog geen ticket bemachtigde is het festival reeds enkele weken compleet uitverkocht. Wij, van MUSIKA, vertoeven er heel graag. Het festival gaat nu al ettelijke jaar door in een grot (Balver Höhle) in het toch wel kleine Balve. Jaar na jaar weet men ons er te verrassen met bands die we zo goed als nooit op een ander festival te zien of te horen krijgen. En steeds opnieuw zijn we enorm onder de indruk van de sfeer en de toch wel aparte locatie van Prophecy Fest. Voor wie er volgend jaar bij wil zijn, kunnen we u melden dat men in september reeds start met de voorverkoop. Als ik u was, zou ik niet aarzelen, want dit uiterst gezellige festival zorgt keer op keer voor ene fantastische line-up.

Volgende bands zijn er dit jaar bij: 1476, Agalloch, Amenra, Arthur Brown, Bethlehem, Darkher, Darkspace, Disillusion, Dornenreich, Dymna Lotva, E-L-R, Ernie Fleetenkieker, Gospelheim, Gràb, Illudium, Laster, My Dying Bride, Novembers Doom, Saturnus, Slagmaur, Tar Pond, Thurnin, Vemod, The Vision Bleak, Vrîmuot, en Year Of The Cobra. Stuk voor stuk bands waar wij het voor hebben. Sommige ervan kennen we reeds een aantal jaar en hebben we al een paar keer aan het werk gezien en gehoord tijdens live concerten. Maar er zitten er ook een aantal tussen die we nog nooit op een podium hebben ontmoet en die willen we natuurlijk maar al te graag gaan ontdekken.

Een vrij uiteenlopend gezelschap als je het ons vraagt, maar toch hebben al die bands een iets gemeenschappelijk: ze zorgen voor een heel donkere sound.

Meer info omtrent het festival vind je alvast https://fest.prophecy.de/