Ginevra: We Belong To The Stars

Nieuwe bands schieten als paddenstoelen uit de grond, zeker bij een label als Frontiers Records krijgen en er een heel pak een kans. Dit is nu ook het geval voor Ginevra. Bij Ginevra vinden we evenwel geen groentjes in de line-up, maar wel gelauwerde muzikanten die hun strepen eerder ruimschoots hebben verdiend. Achter de microfoon vinden we Kristian Fhyr (ook keyboards, en de voornaamste songschrijver) die je misschien kent van Seventh Crystal. Hij is de man die de eerste zaadjes voor Ginevra deed ontkiemen met het aanleveren van nummers die te zwaar, te krachtig, te hard bleken voor Seventh Crystal. Serafino Perugino, de man achter het label, dacht aan Magnus Karlsson als gitarist en die hapte toe. Hij zorgt zelf ook nog voor wat schrijvers inbreng en wat keyboards. Op bass vinden we Jimmy Jay (H.E.A.T.) en op drums Magnus Ulfstedt, die eerder speelde bij o.a. Nordic Union en Eclipse. Alessandro Del Vecchio zorgt voor extra keyboards waar nodig, en Chez Kane zorgt tijdens ‘Masquerade’ voor de vrouwelijke stem in het duet met Kristian. Ginevra brengt een stevige, krachtige, versie van melodic hard rock dat, naar onze smaak dan toch, nauw aanleunt bij melodic metal. Terwijl de ritmesectie “top notch” is, zijn het toch de fantastische gitaarsolo’s en de immens soepele en krachtige stem van Kristian die elk nummer naar een hoger niveau tillen. Vanaf opener ‘Siren’s Calling’ zit het gevoel goed en worden we meegesleurd in een wervelwind van krachtige vocalen, subliem gitaarwerk, knappe drumpatronen en pulserende basslijnen. Dat de goed opgebouwde en knap gearrangeerde nummers ook nog eens aanstekelijk blijken te zijn, zorgt natuurlijk voor een extra pigment. Soms denken we dat we alles al eens eerder (en beter) hebben gehoord, maar deze vlieger gaat absoluut niet op voor dit debuut onder de naam Ginevra, dat onze aandacht heel gemakkelijk vast weet te houden tot de afsluitende, wegstervende, noten van ‘My Rock ‘n’ Roll’. Oké, misschien is de sound niet echt vernieuwend te noemen, maar als het uitstekend gebracht wordt, en als men onze aandacht kan vasthouden van seconde één tot en met de allerlaatste seconde, dan ben je, in onze ogen / oren toch, heel goed bezig. Ginevra zorgt met deze ‘We Belong To The Stars’ voor een heel knap, zij het genre gebonden, full-album.

Luc Ghyselen (90)

Frontiers Records FRCD 1257

Tracklist: 1. Siren’s Calling 2. Unbreakable 3. Apologize 4. Masquerade 5. Break The Silence 6. Brokenhearted 7. We Belong To The Stars 8. I’ll Be Around 9. Falling To Pieces 10. The Fight 11. My Rock’n’roll