Nicolas Cage Fighter: The Bones That Grew From Pain

Nicolas Cage Fighter is een band uit Australië, alwaar de band meer bepaald in Balarat, Victoria in 2011 het levenslicht zag. Het gezelschap bouwde langzaam aan een muzikale carrière middels singles en ep’s. Sinds de ep ‘Cast You Out’, die vorig jaar op de markt kwam, lijkt het plots een aantal versnellingen hoger te gaan voor Nicolas Cage Fighter, ook al door de ruggensteun van een label als Metal Blade Records. Gitarist Justin Ellis en bassist Tom Bardwell hebben een hardcore achtergrond, terwijl drummer Matt Davenport naar death metal neigt. Dankzij vocalist Nicholas Moriarty worden deze muzikale (sub)genres verenigd tot een geheel waar men ook nog wat nu metal in ondermengt. Het levert een heel agressieve en brutale sound op die wel aanslaat bij een groot pak jongeren tegenwoordig. Ondergetekende is minder “fan” van het geheel, maar moet wel toegeven dat dit tien tracks tellend album een pak brutale energie bevat die een heel pak liefhebbers van het (sub)genre zullen weten te waarderen. We horen ook een heel gedreven en enthousiaste band aan het werk, zodat het ons niet zal verbazen als Nicolas Cage Fighter heel binnenkort een pak toeschouwers op een of andere festivalweide in vervoering zal weten te brengen. Maar goed, ‘The Bones That Grew From Pain’ telt dus tien tracks heel brutale en agressieve energie, maar kan ondergetekende niet voldoende overtuigen. Gelukkig hebben vele andere muziekliefhebbers een andere muzikale smaak en precies daardoor vermoeden we dat Nicolas Cage Fighter wel eens groot zou kunnen worden.

Luc Ghyselen (65)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Grey Eye 2. Shrine Of Wire 3. Coughing Nails 4. Static Abyss 5. The Bones That Grew From Pain 6. Weeping Sores 7. Compounfd And Fracture 8. Foundation 9. Heretics’ Vow 10. A Great Ruinous Deed