Verwilderd: Homo Homini Lupus Est (ep)

Verwilderd is een Belgische gezelschap dat pas sinds 2020 actief is. De heren brengen een mix van black metal en death metal. Twee singles – beiden vind je hier ook terug op deze ep – gingen dit schijfje vooraf dat zo’n vijf tracks telt en goed is voor zo’n vierendertig minuten duister luisterplezier. Op deze ‘Homo Homini Lupus Est’ – die eigenlijk vorig jaar reeds op de markt kwam, maar ons pas onlangs bereikte – krijg je vijf tracks te horen die heel rauwe en brutale stukken bevat, maar ook wat rustgevende, kalme fragmenten zodat we kunnen stellen dat de heren – Brent Peeters (gitaar, vocals), Bram Janssens (bass) en Siebe Hermans (drums) – voor heel wat variatie zorgen. Dat zorgt er meteen voor dat ‘Homo Homini Lupus Est’ vanaf de eerste tonen van opener ‘No Life For The Weak’ tot en met de slotakkoorden van afsluiter ‘Hollowed Souls’ hier enorm in de smaak valt. Nee, het warme water heeft Verwilderd niet opnieuw uitgevonden, maar de nummers worden mooi opgebouwd en dankzij de afwisseling in tempo, ritme, dreiging en kracht, slaagt men erin om ons vlot te overtuigen. Vooral het meer dan tien minuten durende ‘Tasting The Soil’ is daar het perfecte voorbeeld van, en meteen ook het nummer dat bij ons met de meeste aandacht gaat lopen. De vocale gastbijdrage van Sunita Haegebaert zorgt voor een extra accent en kan ons best bekoren. De overige vier tracks zijn korter en misschien iets meer “to the point” op gebied van gitzwarte dreiging, al stralen ze al evenveel klasse uit. Dit eerste werkstuk is meteen een heel mooi visitekaartje geworden voor Verwilderd en we hopen dan ook dat het de band op de kaart zet zodat we later een full-album kunnen verwachten.

Luc Ghyselen (85)

Independent Release

Tracklist: 1. No Life For The Weak 2. Wolves And Thorns 3. Eyes Sewn Shut 4. Tasting The Soil 5. Hollowed Souls