Virus Inhumanity: Infectious (ep)

Steeds meer “ontdekken” we fantastische Belgische bands. Zo ook Virus Inhumanity, een band opgestart in de buurt van het Limburgse Heusden-Zolder, alwaar de band in 2019 van start ging. Het vijftal – Robbie (gitaar), Elvis (bass), Dimi (vocals), Sepp (drums) en John (gitaar) – deed al ervaring op bij andere bands, maar wij, van MUSIKA, hebben zo het idee dat het ook “klikt” onder de naam Virus Inhumanity. We zagen de heren aan het werk tijdens de meest recente editie van Frietrock, eerder dit jaar en waren nogal onder de indruk. In ieder geval voldoende om ook hun eerste ep, deze ‘Infectious’, die eigenlijk reeds vorig jaar in december op de markt kwam, eens onder de loep te nemen. ‘Infectious’ telt vijf tracks die al even brutaal als agressief klinken en die ons terug meevoeren naar hun concert op Frietrock. Kortom, opnieuw zijn we stevig onder de indruk van het afgeleverde werk. Het is niet zo dat Virus Inhumanity het warme water opnieuw uitgevonden heeft, verre van zelfs, maar van elk van de nummers gaat een pak kracht die voor een of meerdere adrenalinestoten zorgt. De heren weten immers precies hoe ze een nummer moeten opbouwen en laten dat ook horen middels knappe tempo en ritmewisselingen zonder het uiteindelijke streefdoel uit het oog te verliezen: kracht koppelen aan agressie en brutaliteit zonder de melodie uit het oog te verliezen. Een kleine vierentwintig minuten lang weet Virus Inhumanity ons te overtuigen. En …, indien je net als wij niet genoeg kan krijgen, druk je maar meteen de repeat toets terug in. Liefhebbers van groove metal en death metal weten hiermee voldoende.

Luc Ghyselen (85)

Independent Release

Tracklist: 1. Darkness Came 2. Baptized In Fire 3. Virus Inhumanity 4. 7 Sins (Part 1) 5. 7 Sins (Part 2)