SkullFest, 04 juni 2022.

SkullFest, Cityhall Oosthove, Wervik.

Voor de editie van 2022 werden vijf bands uitgenodigd bij SkullFest te Wervik. Fotografe Bianca Lootens was erbij en zorgde voor volgend fotoverslag.

Bèta, uit het nabijgelegen Heule, mag openen en probeert de liefhebbers van progressive rock / alternative rock te overtuigen.

Shocker, pas opgestart in 2018, heeft zijn thuishaven in Kuurne en laat zich muzikaal gelden aan de hand van heavy metal.

Ook Scavenger kan je voornamelijk in datzelfde muzikale vakje onderbrengen. De band ontstond in 1984, maar hield het na twee jaar voor bekeken. Sinds 2018 is de band terug actief, al is er in de huidige line-up niemand meer over van de originele line-up.

Killer is een van de bands die Belgische heavy metal / hard rock op de kaart hielp zetten. De band ontstond immers reeds in 1980 en zorgt ook nu nog steeds voor een stevige mix van heavy metal en speed metal.

LoudFire tenslotte is ene coverband die nummers uit het uitgebreide songbook heavy metal / classic rock / hard rock in zijn repertoire brengt.

Met dank aan Frederick Ollevier en de organisatie van SkullFest.

Foto’s: Bianca Lootens.