Wrath Of The Nebula: The Ruthless Leviathan

Wrath Of The Nebula is een (symphonic) technical death metal opgestart in 2018 in de buurt van Cannes door, als we het goed hebben, gitarist Vital Geff en bassist / vocalist Hokuto no Dov. De band krijgt krijgt een extra boost in 2019 wanneer drummer Kévin Paradis, je misschien wel bekend van o.a. Benighted, en onze landgenoot Déhà (keyboards) erbij komen. Korte tijd later presenteert de band ons een eerste ep-tje met drie tracks waaronder een coverversie van Behemoth’s ‘Prometherion’. Nu proberen de heren de poort verder open te beuken middels het twaalf tracks tellende full-album ‘The Ruthless Leviathan’. Na een korte instrumentale intro vallen de heren mooi met de deur in huis middels ‘D.N.A. Of The Gods’, een nummer dat ook reeds als single verkrijgbaar is. Tijdens de ‘Intro’ krijgen we heel wat bombast te horen, maar dat wordt zo goed als volledige teniet gedaan wanneer het eerste nummer losbarst met heel wat agressie en energieke gedrevenheid. De technische gitaarlijnen zorgen voor een extra aandachtspunt, terwijl de wervelende drumpatronen ons om de oren vliegen. Het geheel wordt hier en daar overgoten met een laagje keyboards zonder dat hun gedreven technical death metal sound er door wordt onder gesneeuwd. Het zet meteen de toon voor wat een heel intens, beklijvend en gevarieerd album is geworden. Het is niet zo dat Wrath Of The Nebula ons volledig van de kaart weet te brengen, maar met zo’n full-album debuut mag je gerust spreken van een openbaring, zonder dat de band écht vernieuwend uit de hoek komt. Track na track weet het gezelschap ons te overtuigen zonder dat er sprake is van een misstap. Misschien enkel jammer dat er ook niet echt een nummer langs komt dat er daadwerkelijk bovenuit steekt. Al zijn wij vooral te spreken over de heel vingervlugge gitaarsolo’s die in zowat elke song opduiken. Zo ontstaat natuurlijk een heel homogeen album dat liefhebbers van het (sub)genre een tijdlang zal weten zoet te houden. Met andere woorden: deze The Ruthless Leviathan’ van Wrath Of The Nebula verdient een mooi plaatste in je (symphonic) technical death metal collectie.

Luc Ghyselen (86)

M & O Music

Tracklist: 1. Intro 2. D.N.A Of The Gods 3. Origin Of Creation 4. When Galaxies Collide 5. Serpo Planet 1964 6. Wrath Of The Nebula 7. Space Time Vortex 8. Fractal Dimensions 9. Big Bang In Reverse 10. Sideral Portals 11. Ancient Gods Annunakis 12. Mother Ereshkigal