Metalworks Fest op 12 maart.

Op 16 januari van dit jaar werd in Kuurne “Metalworks Battle” gehouden. De winnaar mag zo een plaatsje claimen op de reeds mooie affiche van Metalworks Fest die doorgaat op 12 maart in Kubox te Kuurne. Zo krijgen Behind The Veil en Cathubodua een plaats op de affiche die verder reeds bestaat uit Insanity Alert, Inhuman, Malfested, Crisix, Tankard en Legion Of The Damned. Zoals je van MUSIKA mag verwachten, krijg je hier wat duiding bij de bands.

Het Belgische Behind The Veil is ons zo goed als onbekend, zodat ook wij in het duister tasten. Wie de band aan het werk zag op “Metalworks Battle” mocht het, naar verluid, eerste concert ooit van dit gezelschap meemaken.

Het eveneens Belgische Cathubodua volgen wij bij MUSIKA al een hele tijd. Deze epic symphonic metal band zorgde in 2016 voor een knappe ep (‘Opus I: Dawn’) en bevestigde in 2019 met het full-album ‘Continuum’. De sound van de band is intussen een stuk krachtiger geworden en daar zullen de veranderingen in de line-up wel voor gezorgd hebben.

Insanity Alert is afkomstig uit Oostenrijk alwaar de band in Innsbruck in 2011 werd opgestart. De heren zorgen voor een mix van thrash metal en crosover die vooral tijdens live concerten op veel bijval kan rekenen. In de discografie van dit gezelschap vind je ondertussen drie full-albums en daarvan is ‘666-Pack’ (2019) het meest recente werkstuk.

Het Belgische Inhuman is er pas sinds 2020, maar kent wel een voorgeschiedenis als Anwynn die terug gaat tot 2007. Dit gezelschap zorgt voor een mix van progressive metal en symphonic metal met wat invloeden uit melodic death metal. Het titelloze debuut kreeg bij MUSIKA een lovende bespreking – zie onze rubriek “CD review” – en zodoende kijken wij er enorm naar uit om deze band eens live aan het werk te zien en te horen.

Death metal ensemble Malfested moet niet ver reizen om in Kuurne te komen, daar deze band Kortrijk als thuishaven heeft. De band werd pas in 2020 opgestart en zorgde tot nu toe enkel voor de zes tracks tellende ep ‘Shallow Graves’ dat in november 2020 in eigen beheer op de wereld werd los gelaten.

Het Spaanse Crisix werd in Igualada in 2008 opgestart als Crysys. Drie jaar later, in 2011 dus, werd de naam gewijzigd. Dit thrash metal gezelschap zorgde ondertussen voor vijf goed ontvangen full-albums, maar het is telkens tijdens hun gedreven en energieke live concerten dat ze ons compleet weten te overtuigen. Het meest recente werkstuk van deze band is de ep ‘The Pizza E.P.’ die vorig jaar werd uitgebracht. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Het Duitse Tankard wordt beschouwd als een van “The Big Four Of Teutonic Thrash Metal” (samen met Sodom, Kreator en Destruction). De band werd in 1982 opgestart en heeft er dus reeds een lange muzikale reis op zitten die ondertussen reeds achttien full-albums opleverde waarvan ‘One Foot In The Grave’ uit 2017 het meest recente werkstuk is. Een live concert van dit energieke gezelschap zorgt steevast voor uitbundige taferelen.

Het Nederlandse Legion Of The Damned mag deze editie van Metalworks Fest afsluiten. Deze band combineert thrash metal met death metal en doet dat reeds sinds de opstart van de band in 2005. De heren zorgden reeds voor zeven full-albums en daarvan is ‘Slaves Of The Shadow Realm’ uit 2019 het meest recente werkstuk.

Acht goede redenen dus om je ticket te bestellen voor deze editie van Metalworks Fest die dus plaats vind in Kubox te Kuurne op 12 maart. Wij, van MUSIKA, willen er absoluut bij zijn en denken van u hetzelfde. Meer info vind je op de website www.metalworksfest.be of via de facebookpagina.