Wonders: The Fragments Of Wonder

Wonders is een compleet nieuwe naam in het melodic / power metal wereldje, maar dan wel een waarvan de leden al heel wat ervaring op deden bij tal van andere bands. Bob Kastionis (keyboards) kennen we bijvoorbeeld als ex muzikant van o.a. Firewind, Serious Black en / of Revolution Renaissance, terwijl zijn naam tegenwoordig her en der opduikt. Marco Pastorino (vocals) kennen we van o.a. Virtual Symmetry, Cristiano Filippini’s Flames Of Heaven en Temperance. Ook Luca Negro (bass) kennen we van die laatste band. Giorgio Lunesu (drums) en Pietro Paolo Lunesu (gitaar) keen we van Even Flow, een band waar ook Marco en Luca deel van uit maken. Terwijl de heren met Even Flow voor een sound van progressive rock / metal opteren, kiezen ze ervoor om onder de naam Wonders een iets toegankelijker, aanstekelijker sound neer te zetten al komen er wel, zie het minimaal, accenten uit progressieve hoek aan bod. Het kwintet zorgt op dit debuutalbum voor elk heel mooi opgebouwde songs waar kracht, melodie en aanstekelijkheid samen gaan en zo tot een heel mooi komen. Voornaamste trekpleisters van deze Wonders zijn de toch wel schitterende stem van Marco en de uitmuntende gitaarsolo’s van Pietro Paolo die melodieus klinken en toch flitsend te noemen zijn. Vernieuwend is het allemaal niet, dat geven we grif toe, maar door de energieke gedrevenheid, de aanstekelijkheid en de uitstraling van kracht, zorgt elk nummer er opnieuw voor dat onze aandacht niet verslapt. Zo is het eerste full-album van dit gezelschap meteen een schot in de roos. Liefhebbers van het (sub)genre en van o.a. Startovarius zullen hiervan smullen.

Luc Ghyselen (85)

Limb Music LMP 2111-188

Tracklist: 1. Good & Bad 2. Pretender 3. Losing The Dream 4. Beyond Redemption 5. Freedom 6. Where The Sun Doesn’t Shine 7. Indigo World 8. Sacrifice 9. Miracle Of Life 10. Fragments Of Wonder 11. Empire