Forbidden Omen: Ancestral Rituals

Forbidden Omen is een band uit het Poolse Krakow alwaar de band in in 2016 werd opgestart. Het ensemble drukt zich muzikaal uit aan de hand van melodic death metal en ‘Ancestral Rituals’ is het eerste full-album van het gezelschap. Een krakende donderslag en akoestisch gitaarwerk zijn de ingrediĆ«nten van de intro, ‘The Call’, waarmee Forbidden Omen onze aandacht probeert te trekken. Dat lukt aardig en ‘Slavic Blood’ kan ons best wel boeien ondanks de bulderende stem die ons niet voor de honderd procent kan overtuigen. Op puur muzikaal vlak klagen we niet: de heren zorgen voor een vrij gedreven en energieke sound waar kracht en melodie mooi samenspannen. Ook ‘Ashen Kong’ kent een mooie opbouw met wat wisselingen in tempo en ritme. Kracht en melodie blijven aan elkaar gekoppeld, terwijl het mooie gitaarwerk ons goed bevalt. Spijtig genoeg vallen we niet echt in zwijm voor het stem timbre van Piotr Stachowicz. Alle eerder opgesomde ingrediĆ«nten blijven de dienst uitmaken in de overige tracks zodat een goed, zij het genre gebonden, album ons deel is. Enkel de stem van Piotr weet ons niet volledig te overtuigen. Wie daarentegen wel voor de vocale capriolen van de man valt, mag wat puntjes bij ons waarderingscijfer bij tellen. Toch denken we dat deze ‘Ancient Rituals’ niet tot de grote doorbraak van Forbidden Omen zal zorgen. Beste track, naar onze bescheiden mening, is hun versie van Amon Amarth’s ‘Pursuit Of The Vikings’. We geven wel toe dat we nergens de skip toets hebben gebruikt, maar echt op de banken staan hebben we ook niet gedaan tijdens onze luistersessies.

Luc Ghyselen (70)

Szataniec SZR 0028

Tracklist: 1. The Call (Intro) 2. Slavic Blood 3. Ashen Kong 4. Svarog 5. Veles 6. Hail The God Of War 7. Fractured Sky Ritual 8. Pursuit Of The Vikings