Destinity: In Continuum

Het Franse Destinity heeft er al een lange muzikale carrière op zitten. Men ging immers in 1996 van start als black metal ensemble. Langzaam aan veranderde de sound richting symphonic black en death metal om uiteindelijk te evolueren naar een mix van death metal en thrash metal. Na acht full-albums, en tal van veranderingen in de line-up, werd in 2014 de handdoek in de ring gegooid. Toch bleef het muzikale beestje kriebelen en in 2018 werd Destinity opnieuw opgestart met allemaal artiesten die al eerder een tijdlang deel hadden uitgemaakt van de band. Op ‘In Continuum’, het negende full-album van het gezelschap, hoor je Morteüs (drums, backing vocals, keyboards, programmering), Zephiros (gitaar), Mick (vocals), Seb V.S. (gitaar) en Dave (bass). Als je de sound van dit vijftal in een of ander vakje wil onderbrengen, durven wij de term melodic death metal naar voor schuiven. ‘In Continuum’ laat negen tracks horen die je samen iets meer dan vijftig minuten luisterplezier beiden. Vanaf de eerste tonen van opener ‘The Sand Remains’ hebben wij alvast het gevoel dat het goed zit. Melodie, kracht, agressie en energie gaan mooi samen en zorgen voor een eerste knap opgebouwd nummer dat, zonder ons echt om ver te blazen, een stevige en energieke indruk nalaat. Het is meteen een soort van blauwdruk voor wat volgt, want ook de overige tracks blinken uit in een uitstekende samenwerking van kracht, agressie en melodie. We noteren een lichtjes rauwe stem die mooi aansluit bij de heel knappe melodieën waar het gitaarwerk met de meeste aandacht gaat lopen. Maar ook drums, keyboards en bass werken wel degelijk goed mee om van elke track opnieuw iets moois te maken. Voeg daar knappe wisselingen in tempo en ritme aan toe en je verkrijgt een album dat de band weer naar boven doet stuwen sinds hun herstart in 2018. Echte uitschieters ontdekten we niet, maar daar staat tegenover dat de band nergens uit de bocht gaat. Wel noteren we in zowat elk nummer een heel knappe gitaarsolo die ons telkens doet likkebaarden. Check maar eens de inventieve solo tijdens ‘Shadows’, een nummer dat langzaam en rustig op gang komt uiteindelijk uit te groeien tot een stevig en best wel energiek geheel met een heel knappe opbouw. Destinity zorgt met ‘In Continuum’ voor een heel knap album dat zeer zeker een plaatsje verdient in elke melodic death metal collectie.

Luc Ghyselen (85)

Crimson Productions CP 002

Tracklist: 1. The Sand Remains 2. Reject The Deceit 3. Reflections 4. Shadows 5. Dawn Never Breaks 6. Architect Of Light 7. A Lucid Strain 8. Snakepit 9. Salvation