Chrome Waves: The Rain Will Cleanse

‘The Rain Will Cleanse’ is het derde album van deze Amerikaanse band en tevens het derde album wat ik review. Hun vorige albums waren erg goed en konden op een mooie score rekenen. Op hun nieuwe album is hun sound wat verschoven van post black metal naar wat meer zweverig post rock. Versta hierbij dat dit album lichtvoetiger, meer zweverig van aard is en het aspect black metal quasi helemaal verdwenen is wat uiteraard deze schijf minder hard laat klinken. Toch is het resultaat meer dan bevredigend: zes mooie, rustiger nummers, mooie zang en er zweverige muziek: er ligt heel wat gevoel in deze plaat. De zang past wonderwel bij hun ietwat nieuwere sound. Doet bij wijlen wat denken aan Shelter van Alcest. Speciale vermelding voor het uitstekend drumwerk maar het gitaarwerk mag er ook zeker wezen: dit zijn nu √©√©nmaal vakmannen. De eerste twee nummers zijn prima melodische nummers die je ergens doen wegdromen maar toch voldoende vaart hebben om niet melig te worden. ‘Tired’ is ietwat dreigender van ondertoon met heerlijke percussie en zachte zang en dromerig gitaarwerk: klassenummer. Van het ritme op ‘A Future’ zou je zowaar in trance geraken: een hypnotiserend nummer. Op ‘Aspiring Death’ horen we voor de eerste maal een ietwat lichte grunt wat het nummer wat dreigender maakt en doet denken aan de vorige albums. Al bij al opnieuw een prima album van deze Chrome Waves.

Bart Verlinde (85)

Disorder Recordings / Transecending Records

Tracklist: 1. When Night Falls 2. Sometimes 3. Tired 4. A Future 5. Wind Blown 6. Aspiring Death