Scarlet Aura: Genesis Of Time

Wij, van MUISKA, volgen het Roemeense Scarlet Aura al een hele tijd: check onze reviews maar. Met ‘Genesis Of Time’ is het gezelschap met spilfiguren Mihai Dănciulescu (gitaar) en Aura Dănciulescu (vocals) aan zijn vijfde full-album toe sinds de opstart in 2015. Dit hard werkende gezelschap houdt er dan ook nog eens een stevig tourprogramma op na, en dit resulteert dit keer in heel volwassen, krachtig en stevig heavy metal album met de heel krachtige, lichtjes rauwe, stem van Aura en de melodieuze gitaarsolo’s van Mihai als grootste aandachtstrekkers. Na beluistering van dit nieuwe werkstuk, hebben wij de indruk gekregen dat dit het stevigste album in de geschiedenis van de band is geworden en … daar zijn we best wel blij mee. Let op, nog steeds zorgt het gezelschap voor melodieuze nummers maar er is een pak extra kracht in de nummers geslopen. Al zou je dat niet meteen stellen als je je enkel fixeert op de instrumentale opener. ‘The Book Of Scarlet’ is niet een korte intro geworden, maar een vrij lang uitgesponnen nummer waar vooral nog de melodie het voor het zeggen heeft, al hoor je de duidelijk krachtige drumpatronen (Sorin Ristea) en de pushende basslijnen (Rene Nistor) oprukken. Maar eens het eerste vocale nummer, ‘Raw Power’, uit de speakers knalt, krijgt de sound van Scarlet Aura een extra injectie van rauwe kracht en daar zijn de knappe vocalen van Aura debet aan. Daarna volgen de mooi opgebouwde nummers, waar kracht en melodie hand in hand gaan, elkaar mooi op. ‘Genesis Of Time’ telt in totaal twaalf tracks en geen ervan moet voor een ander onderdoen, zodat liefhebbers van melodic heavy metal, traditional heavy metal en power metal allemaal voldoende aan hun trekken komen. Ja, Scarlet Aura klopt met deze ‘Genesis Of Time’ heel hard op de internationale poort. Ergens lazen we dat de vocalen van Aura een mix vormen van Bonnie Tyler en Doro – en daar kunnen wij ons gemakkelijk in vinden –, maar ook dat Aura al “princess of metal” wordt genoemd. En … als we afgaan op dit nieuwe album, is dit een titel die haar recht aan doet. Haar stem en de mooi opgebouwde en uitgewerkte gitaarsolo’s van Mihai stuwen de krachtige sound van Scarlet Aura naar ongekende hoogtes. Dit is een absolute aanrader in het (sub)genre.

Luc Ghyselen (95)

Silver City Records / Universal Music

Tracklist: 1. The Book Of Scarlet 2. Raw Power 3. Dark Lightning 4. Utopia 5. Frostbite 6. The Black Roses 7. Right Place, Wrong Time 8. Humans Obsolete 9. In The Line Of Fire 10. Saints Need Sinners 11. Wings Of Light 12. Genesis Of Time