Nerascesi: Nerascesi

Nerascesi is een Italiaanse band ontstaan in 2015 uit de as van de death / grindband Bastard Saints. Helaas is dat ongeveer de enige achtergrond van de band die we u kunnen meegeven. De enige info die de bio meegeeft, is dat de band een persoonlijk en extreem geluid wil ontwikkelen dat gebaseerd is op de death en black roots van de bandleden. Laat ons u vertellen dat er gerust nog een scheut grindcore aan het geluid is toegevoegd en u zich bijgevolg mag verwachten aan een drie kwartier beukend, agressief geweld aan een verschroeiend tempo waarbij de zang afwisselt tussen diepe death grunts en eerder grindachtig rauw gekrijs. Alles is in het Italiaans waar we geen jota van begrijpen maar dat kan de pret niet drukken. Één en ander klinkt ontegensprekelijk bijzonder brutaal en rauw. Gitaarwerk en zang zijn voldoende afwisselend om onze aandacht vast te houden. Het enige beetje storende element voor ons, is het drumwerk dat te zeer klinkt als demo-werk uit de jaren tachtig. Kortom op dat vlak had de productie wat ons betreft beter gekund. Als het natuurlijk de bedoeling is van de band om nogal eighties te klinken, dan zijn ze daar wonderwel in geslaagd. Hoewel we weinig verkeerds kunnen ontdekken aan deze plaat, kunnen we ook niet zeggen dat we erdoor omvergeblazen worden. Er zijn fragmenten die ons doen denken aan vintage Morbid Angel maar we doen daarmee allicht weer oneer aan beide bands. Laat ons zeggen dat ‘Nerascesi’ een plaat is waar we koud noch warm van worden en meer dan waarschijnlijk niet bovenaan ons eindejaarslijstje zal verschijnen. Onderhoudend maar ook niet meer dan dat.

K.H. (70)

Iron Blood And Death Corporation

Tracklist: 1. Le Sorgenti Del Vuoto 2. Diluvio E Benedizione 3. Aria-Buio 4. Vertigine Assoluta 5. Incorporeità Radicale 6. L’Anima E La Carne Macellata 7. NVN 8. Mnemosyne 9. Come In Cielo Così In Terra