Hellgrimm: The Hunger

Aan het ontstaan van Hellgrimm gaat een vrij lange geschiedenis vooraf. Gitarist Jerry Connor onderging na een accident immers een aantal operaties waarna dokters hem vertelden dat hij nooit meer gitaar zou kunnen spelen. Hij studeerde dan maar muziektheorie en compositie. Na jaren oefenen lukte het hem toch om weer gitaar te spelen. Zijn partner in crime is Erica Missey (vocals, bass, drums) die op jonge leeftijd al aangetrokken was door de muziek die haar grootvader en oom speelden. Jerry en Erica gingen in 2004 van start onder de naam Monkeysoop, maar sinds 2018 wordt de naam Hellgrimm gebruikt en wordt hun liefde voor stoner rock, retro rock, hard rock, doom en psychedelica duidelijk. Drie ep’s, waarvan een live opgenomen, worden in een razendsnel tempo op de markt gebracht en dan leidde dan weer tot een eerste full-album. ‘The Hunger’ telt tien tracks die mooi opgebouwde nummers bevat die een mooie symbiose vormt van de eerder genoemde (sub)genres. Vernieuwend is de sound van Hellgrimm allerminst, maar zowel de mooie stem van Erica als het best wel knappe gitaarwerk van Jerry bevallen ons: meteen de twee trekpleisters van deze band die live wordt aangevuld met een drummer (Robert Garcia) en een bassist (of Joshua Pechawer of Adrian Cavazos). Elk van de nummers kan ons bekoren, maar als we er onze favoriete track moeten uitpikken, kiezen we hoogstwaarschijnlijk voor ‘Leatherface’ (alhoewel, misschien kiezen we morgen wel voor een ander nummer) waar de band tussen classic hard rock en doom (à la oude Black Sabbath) in zit en waar de gitaarsolo van Jerry ons uitermate bevalt, naast het feit dat er verschillende wijzigingen in zowel, als ritme als dreiging, als kracht in langskomen. ‘The Hunger’ is een knap album voor liefhebbers van hard rock / doom met een lichte psychedelische inslag dat ons vooral aan “oude” Black Sabbath doet denken, al zingt Erica met een mooie, krachtige en zuivere stem.

Luc Ghyselen (80)

Burning V Records

Tracklist: 1. Hunger 2. Monster In Me 3. Train 4. Plague 5. Feeling Nothing 6. Leatherface 7. Dreamon 8. Bottle / Drank 9. Insidious 10. Tears Of Eve