When Waves Collide: Chasm

Met puur instrumentale muziek heb ik vaak een dubbel gevoel: ik vind enkele nummers wel vaak super maar bij het beluisteren van een ganse cd krijg is al snel gevoel van verveling, behalve bij zeer goede bands in dit genre. Laat nu net ‘Chasm’ ergens het midden houden tussen een full cd en een ep. Zes nummers waarvan er twee van maximum drie minuten. Ideaal voor mij dus. Deze Franse band uit Parijs weet duidelijk de klepel hangen als het gaat om instrumentale post rock te schrijven en te spelen. Zes prima gecomponeerde nummers, een uitmuntende productie maar vooral subliem gitaarwerk en dito drums. ‘The Fallen’ is het paradepaardje van ‘Chasm’: een zeer mooi opgebouwd nummer met zweverige stukken die perfect gecombineerd worden met wat steviger werk en erg aanstekelijke riffs waarbij je niet kan blijven stilzitten. Het doet wat aan Toundra denken. ‘Cataclysm’ is dan weer wat lichtvoetiger en hier zijn invloeden van My Sleeping Karma te horen. ‘Chimera’ heeft dan weer wat space invloeden en begint erg rustig en zweverig, wat hypnotiserend zelfs om dan “iets” te versnellen. Eecht een nummer om bij weg te dromen. ‘Omen’ gaat in diezelfde trend verder al is het tempo wat pittiger. Tja, ik ben wel fan van de sound van dit When Waves Collide. Schitterende muzikanten, goeie nummers en een uitstekende sound en productie van dit album.

Bart Verlinde (85)

Antigony Records

Tracklist : 1. The Fallen 2. Cataclysm 3. Dark Matter 4. Chimera 5. Omen 6. Stranding.