Bloodred Hourglass: Veritas (single)

Eigenlijk overtreden we nu onze eigen regel – “we reviewen geen singles” –. We krijgen immers wekelijks een heel pak singles door gestuurd om te reviewen en daar we reeds pakken ep’s en full-albums bespreken, en er daar ook nog elke week hele pakken onbesproken achter blijven, hadden we ons voor genomen om geen singles meer te bespreken. Maar soms kriebelt het wel eens en daar we in 2019 danig onder de indruk waren van ‘Godsend’, het vierde full-album van het Finse Bloodred Hourglass wilden we wel eens weten hoe deze band zich verder ontwikkeld. Deze melodic death metal band bestaande uit Jarkko Koukonen (vocals), Jarkko Hyvönen (drums), Jose Moilanen (bass), en de gitaristen Lauri Silvonen, Joni Lahdenkauppi en Eero Silvonen zorgt met ‘Veritas’ voor een heel energiek en gedreven nummer dat alles bevat waar melodic death metal fanaten van dromen. Het nummer kent een mooie opbouw, laat een prachtige samensmelting van melodie en kracht horen, kent tempo en ritme wisselingen, klinkt voldoende dreigend en agressief, … en wordt uitstekend gebracht. Het is meteen een fantastische teaser voor het het nieuwe full-album dat er later dit jaar aan zou moeten komen. Fans van het (sub)genre en zeker van Bloodred Hourglass zelf kunnen blindelings toeslaan. En waarom zouden andere muziek liefhebbers achter blijven?

(Luc Ghyselen)