Order Of The Wolf / Pessimista: Order Of The Wolf / Pessimista

Het Schotse Order Of The Wolf wordt op deze split aan het Braziliaanse Pessimista gekoppeld. Of ook een mix van black metal met punk (Order Of The Wolf) wordt aan atmospheric black metal (Pessimista) gekoppeld. Het Schotse krijgt vier nummers om ons te overtuigen. De heren gaan er meteen zwartgeblakerd en heel furieus tegenaan met ‘¡No Pasarán!’ dat al snel een vervolg krijgt met ‘A Future Of Promises, A History Of Lies’. Door de felheid, de brutale kracht en de agressieve dreiging blijven we nog even aan boord, want echt denderend is het niet. Veel variatie met ‘Moving Ever Closer Towards The Light’ horen we niet echt. Misschien dat deze derde track net een ietsiepietsie trager wordt gebracht, maar veel zal het niet schelen. Ook de verschillen met track nummer vier, ‘This Is Not A Brave New World’ zijn minimaal. Wij dus op zoek is naar meerwaarde is eraan voor de moeite, wie daarentegen pretentieloos, verstand op nul, wil headbangen kan deze vier nummers misschien wel na elkaar verdragen. Het verschil met Pessimista is dan ook enorm, vooral omdat de eerste track van dit Braziliaanse solo project van Jaketeme Zapelloni, enorm rustgevend opent. Al duurt de rust niet zo lang en wordt je ook nu al vlug meegesleept met een stevige tempo. Het verschil in productie tussen beide bands valt ook al meteen op en zonder dat een van deze acts over een topproductie beschikt kiezen wij voor die van Pessimista als de net iets betere. Of ligt het toch aan de muziek, want Jakemete weet wel wat variatie in zijn songstructuren te brengen. Toch moeten we ook nu weer toegeven dat het allemaal net niet voldoende is om ons volledig over de streep te trekken. De rustiger passages, die in elk nummer langskomen, staan natuurlijk in schril contrast met de furieuze momenten. En alhoewel we die furieuze momenten verkiezen, mogen de rustiger passages, naar onze smaak, net iets meer uitgespeeld worden, mogen ze net iets meer diepgang mee krijgen. Ook zijn vocalen mogen naar onze smaak iets beter in de mix zitten. Deze split is niet echt wat we ervan hadden verwacht, vooral Order Of The Wolf zakt, naar onze smaak, door het ijs. Pessimista probeert de meubelen te redden maar slaagt daar niet volledig in.

Luc Ghyselen (68)

Trepanantion Recordings

Tracklist: 1. ¡No Pasarán! 2. A Future of Promises, A History Of Lies 3. Moving Ever Closer Towards The Light 4. This Is Not A Brave New World 5. N.M.A.D 6. Proferindo Podridão 7. Memórias Póstumas