Jack Slamer: Keep Your Love Loud

Het Zwitserse Jack Slamer werd in 2006 opgestart en zorgde eerder reeds voor twee full-albums. Het derde album, deze ‘Keep Your Love Loud’, lijkt een stevige stap voorwaarts voor het vijftal bestaande uit Cyrill Vollenweider (gitaar), Hendrik Ruhwinkel (bass), Florian Ganz (vocals), Marco Hostettler (gitaar) en Adrian Böckli (drums). We bedoelen maar een nieuw album op het toch grote Nuclear Blast label zal er toch voor zorgen dat een pak meer muziek liefhebbers de band kunnen ontdekken. Ook wij ontdekken Jack Slamer eigenlijk nu pas echt. De heren zorgen op dit derde full-album voor tien uitstekend opgebouwde nummers die we het gemakkelijkst onder de grote noemer classic rock of retro rock kunnen onderbrengen. Elk nummer laat wel een klein ander accentje toe in de klankkleur, maar de heren putten toch voorwaardelijk uit het grote songbook die het genre reeds heeft geschreven. Maar, dat moeten we ze wel toegeven, de sound is top notch en de nummers staan stuk voor stuk als een huis. Melodie staat centraal, maar de heren vergeten niet om voldoende kracht in de sound onder te mengen. Zo krijgen we eigenlijk een solide maar soepele basis van bass en drums, mooie riffs, melodieuze gitaarsolo’s en, heel belangrijk in het genre, uitstekende vocalen. Zo passeren de tien nummers zonder ergens te vervelen, zonder zelfs dat je aandacht een loopje neemt. Wij dachten hier vaak naar een nieuwe versie van Blues Pills te luisteren, maar dan met mannelijke vocalen. Dit om maar aan te geven dat we ook Jack Slamer bijzonder fijn vinden. Waarschijnlijk is de band tijdens live concerten nog net iets aanstekelijker, maar daar zullen we dus nog een tijdlang moeten op wachten.

Luc Ghyselen (80)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Brother 2. Favorite Enemy 3. Sun Soul Healing 4. Lost 5. War Of Words 6. Magic Woman 7. Memories 8. Stumbled 9. Ocean 10. Bouquet Of Decibels