Scour: Black (ep)

Het Amerikaanse Scour zou eigenlijk niet moeten worden voorgesteld. Dit ensemble ging in 2015 van start en telt een aantal namen in de line-up die bij een pak liefhebbers van extreme metal het water uit de mond doet lopen. John Jarvis (bass, backing vocals), Derek Engemann (gitaar, backing vocals), Philip H. Anselmo (vocals) zijn er bij van het prille begin. Adam Jarvis (drums) en Mark Kloeppel (gitaar, backing vocals) kwamen er in 2017 als vervangers van Jess Schobel en Chase Fraser. Scour staat aangeschreven als black metal band maar dat moet je met een stevige korrel zout nemen want er sluipt een grote dosis punk, een pak thrash en een stevige scheut grindcore in hun sound. Wat overblijft zijn energieke, vrij korte nummers die keer op keer voor een voltreffer zorgen en je genadeloos tegen het canvas meppen. Zes zo’n stevige mokerslagen krijg je te verwerken op deze ‘Black’, de derde ep, na ‘Grey’ (2016) en ‘Red’ (2017), van het gezelschap. De heren gaan als razenden te keer en de vocalen worden agressief, brutaal en vol verderf over je heen gekapt. Een uitzondering op deze regel: het instrumentale ‘Microbes’ waar het tempo wat gedrukt wordt maar waar er een pak extra dreiging wordt aan toegevoegd. Maar eindelijk kunnen we heel kort zijn over ‘Black’: pure razernij, agressieve kracht overgoten met brutale dreiging. Rest ons enkel de vraag wanneer Scour ons eens verrast met een full-album, al kunnen we best wel begrijpen dat het na zo’n intens kwartier even “op” is bij de heren.

Luc Ghyselen (76)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Doom 2. Nail 3. Propaganda 4. Flames 5. Microbes 6. Subprime