Meridian: Taking Cover (ep)

‘Taking Cover’ is de titel van een zes tracks tellende ep – enkel digitaal te verkrijgen – van het Deense melodic metal gezelschap Meridian. Zes nummers, zes coverversies van nummers die op een of andere manier in het geheugen van een van de bandleden gegrift staan. Het idee van covers kwam van Michael H. Andersen (CEO van Mighty Music) en het vijftal van Meridian speelde daar gretig op in. ‘Hungry For A Game’, waarmee de ep opent, is een nummer van het mij onbekende Skagarack. Hier krijg je in ieder geval een aangename versie van deze song. A-Ha’s ‘The Sun Always Shines On TV’ krijgt hier een iets krachtiger jasje aangemeten en … dat bevalt me beter dan de originele versie. ‘Shadows Are Falling’ volgt. Deze energieke song rockt lekker en krachtig door en is op en top aanstekelijk. ‘Out In The Fields’, ons allen bekend van Gary Moore of via Thin Lizzy, klinkt al even krachtige en gedreven, maar verbleekt toch wat bij de versies die al in de platenkast staan. Van Halen’s ‘Why Can’t This Be Love’ deed me toen (1987) niet veel en ook deze versie trekt me niet echt over de streep. Dan doet Phil Collins’ ‘Easy Lover’ het net iets beter. Niet dat we volledig overstag gingen voor het origineel in 1984, maar deze versie is minder gepolijst en net iets krachtiger. Absolute top zijn deze tracks niet te noemen, maar wie houdt van aanstekelijke melodic (hard) rock, krijgt hier zes aangenaam in het gehoor liggende nummers te horen. En … zo laat Meridian aan zijn fans horen dat ze nog steeds actief zijn in deze moeilijke tijden.

Luc Ghyselen (75)

Mighty Music

Tracklist: 1. Hungry For A Game 2. The Sun Always Shines On TV 3. Shadows Are Falling 4. Out In The Fields 5. Why Can’t This Be Love 6. Easy Lover