Henry Gray / Bob Corritore: Cold Chills

Bob Corritore, een begenadigd harmonicaspeler, ontmoette Henry Gray, een uitstekend pianist, voor het eerst in 1996. De twee werden heel goede vrienden en waren dan ook op regelmatige basis te zien en te horen in “The Rhythm Room”, een bluesclub in Phoenix, en in een opnamestudio. Dat duurde tot Henry in 2018 op doktersadvies niet meer mocht reizen. – Henry overleed ten andere op 17 februari 2020 – Bob hield een heel pak van die opnames bij en dit resulteert nu in een derde album in zijn reeks “From The Vaults”. Naast het eerder vernoemde duo hoor je ook John Brim, Taildragger, Eddie Taylor Jr, Jimi Primetime Smith en Chief Schabuttie Gilliame. Veertien tracks krijg je te horen die voor bluesfanaten een knappe plaat vormen al is het maar om het verbluffende samenspel tussen Henry en Bob te horen. Een vijftiende “track” is een korte telefoonopname met John Brim, maar de zin van dat geluidsbandje op deze schijf ontsnapt me. Nee, geef me maar de muziek die voor knap muzikaal vertier staat. Pure blues, wat boogie woogie, wat shuffles met vooral het pianospel van Henry Gray en het harmonicaspel van Bob Corritore in de spotlight. Voor de liefhebbers een leuke verzameling, maar een echte “must have” zou ik dit niet noemen.

Luc Ghyselen (76)

Vizztone Records VT-SWMAF-17

Tracklist: 1. Cold Chills 2. Look Out Mabel 3. Don’t You Like To Me 4. John Brim Phone Message 5. Moonlight Blues 6. Going Away Baby 7. Mother In Law Blues 8. Hurt Your Feelings 9. The Mojo 10. Ain’t No Use 11. The Twist 12. You For Me 13. Javelina Jamboree 14. Birthday Blues 15. Going Down Slow