Mercyless: Sovereign Evil (ep)

Het Franse thrash metal / death metal ensemble Mercyless probeert zijn naam in de spotlight te houden tijdens deze onzekere corona-tijden. Mercyless werd in 1987 opgestart als Merciless, maar veranderde de naam na een viertal jaar wegens het feit dat nog andere bands die naam en schrijfwijze gebruik(t)en. Vocalist en gitarist Max Otero mag je gerust de drijvende kracht noemen achter dit gezelschap: hij is immers de enige die alle wisselingen in de line-up heeft doorstaan. Nu bestaat die line-up verder uit Yann Tligui (bass), Laurent Michalak (drums) en Gautier Merklen (gitaar). ‘Sovereign Evil’ is een vier tracks tellende ep en dat nadat de heren ook al voor een nieuw full-album zorgden dit jaar. De vier tracks die je hier te horen krijgt zijn bewerkingen van nummers groot gemaakt door Hellhammer (‘Third Of The Storms’), Venom (‘In League With Satan’), Possessed (‘The Exorcist’) en Motörhead (‘Go To Hell’). En alhoewel we niet altijd fan zijn van coverversies, moeten we toegeven dat Mercyless het helemaal niet onaardig heeft gedaan. Opener ‘Third Of The Storms’ vinden we oké zonder meer, maar de overige drie nummers vinden we wel heel geslaagd. Is dit dan een “must have”? Goh, waarschijnlijk niet, maar een heel leuk te beluisteren schijfje is het wel geworden. En … wij gingen door deze versies te horen nog eens op zoek naar de originelen. Leuk toch???

Luc Ghyselen (80)

Xenokorp

Tracklist: 1. Third Of The Storm 2. In League With Satan 3. The Exorcist 4. Go To Hell