Acts Of Tragedy: Acts Of Tragedy (ep)

Acts Of Tragedy is een metalcore / hardcore band afkomstig uit Cagliari (SardiniĆ«) die werd opgericht in 2012. Een jaar later was er reeds een eerste ep genaamd ‘Cursed Words’. Het duurde tot 2017 vooraleer de band met ‘Left With Nothing’ met een eerste full-album op de proppen kwam. Nu is er in afwachting van hun tweede album deze ep. Vijf nummers lang beukt de band boordevol energie in het rond. Het ene moment met schreeuwerige agressieve grunts, het volgende moment met krachtige cleane vocals. Is het enkel door die afwisseling, komt het door de korte aanstekelijke riffs of het is gewoon het zuiderse temperament maar bij momenten doet het ons denken aan Ill NiƱo. We kunnen vrij kort zijn over deze Acts Of Tragedy: dit is gewoon een bijzonder aangename plaat! De gitaren klinken zoals we het graag hebben nl catchy, retestrak en technisch dik ok. De drums zijn absoluut top, beukend als het moet, opzwepend waar nodig en ingehouden als de melodie dit vraagt. De baslijnen ondersteunen hierbij zoals we van een hardcore band hopen dat het klinkt: lekker vettig. En de zang is werkelijk subliem. De voortdurende afwisseling tussen de rauwe grunts en de cleane vocals wordt niet enkel steengoed gebracht maar maakt dat het album bijzonder fris van de lever klinkt. We kijken alvast uit naar het komende full-album want als ze daar hetzelfde hoge niveau constant weten aan te houden, dan wordt dat ongetwijfeld een klepper van formaat.

K.H. (87)

Volcano Records

Tracklist: 1. Dead Tides 2. My Worst Disease 3. Wretched Tongue 4. Perspective 5. Lead Oppression