Ghøstkid: Ghøstkid

Ghøstkid is het nieuwe kindje van Sebastien “Sushi” Biesler, ex-vocalist bij het toch wel, vooral bij de jeugdige muziekliefhebbers, populaire Eskimo Callboy. Zelf zijn we niet zo’n fan van dat Duitse gezelschap. Daar Sebastien eigenlijk zijn muzikale carrière begon als gitarist en hij later overschakelde als vocalist, miste hij zijn gitaar toch wel. Anderzijds mist hij het zingen als hij zich enkel op gitaar hoeft te concentreren. Nu, met zijn Ghøstkid heeft hij dit probleem alvast niet. Ghøstkid staat voor een mix van metalcore, pop, metal en industrial. Eigenlijk ligt het dus een beetje in het verlengde van wat Eskimo Callboy presenteert. Ook op dit album wisselen de verschillende ingrediënten elkaar af. Het ene moment krijg je erg veel kalmte en rust aangeboden met zalvende cleane stem die soms zelf bijna naar fluisteren neigt. Een volgende moment wordt je ondergedompeld in een stevige orkaankracht, en nog een tijdje later zit je ergens tussen beide uitersten in. Dannu Güldener (gitaar), Stanislaw Czywil (bass) en Steve Joakim (drums) zijn de partners in crime op dit debuut van Ghøstkid. Elf tracks – al krijg je er eentje tweemaal te horen met telkens een andere gastvocalist (Timi Hendrix (Trailerpark) of Johnny 3 Tears (Hollywood Undead)) hoor je immers op de versies van ‘This Is Nøt Høllywøød’) – krijg je te horen. Andere gasten zijn Marcus Bischoff (Heaven Shall Burn) tijdens ‘Supernøva’ en Mille Petrozza (Kreator) tijdens ‘Crøwn’. Wij zijn niet echt fan van Eskimo Callboy en bij uitbreiding is ook dit titelloos debuutalbum van Ghøstkid absoluut niet aan ons besteed. Wij laten dit links liggen maar weten heel zeker dat een pak muziekfanaten deze mening niet zullen volgen.

Luc Ghyselen (40)

Century Media

Tracklist: 1. Føøl 2. Start A Fight 3. Sharks 4. Drty 5. This Is Nøt Høllywøød (feat. Timi Hendrix) 6. Yøu & I 7. Supernøva 8. Crøwn 9. Cøld Wørld 10. Zerø 11. This Is Nøt Høllywøød (feat. Johnny 3 Tears)