Apathy Noir: The Shipbreaker’s Song (single)

Apathy Noir werd in 2003 als Apathy opgestart door Viktor Jonas omdat hij niet al zijn muzikale ideeën kwijt kon in het black metal combo Nattstrype. Dertien jaar later werd de naam gewijzigd tot Apathy Noir. Intussen zag Viktor al een aantal muzikanten de revue passeren en voor deze twee tracks tellende single doet hij enkel beroep op vocalist Andrew Walmsley. Apathy Noir staat voor een mix van death metal en doom met een progressief randje. ‘The Shipbreaker’s Song’ opent, een nummer dat, naar onze smaak, warm nog koud blaast. Je krijgt voldoende afwisseling in tempo en ritme te horen, maar noch het steviger, krachtiger werk, noch het meer slepende doom geluid, kan ons werkelijk overtuigen. Dat Andrew zowel cleane zang als grunts aanwendt is natuurlijk een mooi pluspunt, maar echt overstag gaan we toch niet. Ook ‘The Sunken Place’, het tweede nummer, is niet onaardig, maar ook niet meer dan dat zodat we toch op onze honger blijven zitten. Een “must have” is deze single zeker niet geworden.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: The Shipbreaker’s Song 2. The Sunken Place