Death Of A Dryad: Hameln

Death Of A Dryad is een Frans duo: Nogh (zang, gitaar) en Carol (bass, fluit). Beiden zijn ook lid van de metal band Mind Imperium (mij onbekend). Met ‘Hameln’ is Death Of A Dryad toe aan hun tweede full album en het is volledig gebaseerd op het sprookje “De rattenvanger van Hamelen”. Bij het beluisteren ervan maak je een wonderlijke reis doorheen dit verhaald dat we allemaal wel kennen van in onze kinderjaren. Het genre is een soort van dark metal maar met veel atmosferische en melancholische stukken. Gezien er ook veel oude, middeleeuwse instrumenten gebruikt worden heeft dit album ook een hoog folk en medieval gehalte, wat het geheel verbluffend goed maakt. Ook de vaak verteltrend van sommige nummers zorgen ervoor dat je middenin het verhaal zit. Dit album zal mogelijks bestempeld worden als te weinig metal maar dit is gewoonweg uitstekende muziek en absolute kost voor metalfans die openstaan voor eens een ander genre waarbij rock / metal gecombineerd wordt met andere genres (folk, film muziek en middeleeuwse muziek). Zowel de composities, sound en productie zijn top. Het leuke, korte, instrumentale ‘Moths On A Flame’ doet je warempel bijna spontaan de horlepiep dansen. Alleen op ‘Left To Die’ horen we wat uitspattingen van black metal. Voor de rest gewoonweg prima nummers. Dit is echt een heel goed album wat ik vaak zal beluisteren. Voor fans van atmosferische, melancholische muziek met een middeleeuwse toets.

Bart Verlinde (90)

Independent Release

Tracklist : 1. Enther The Piper 2. Hameln 3. Apud Omnes Hostes 4. Moths To A Flame 5. Left To Die 6. Requiem 7. Freedom Lies