Volster: Arise

Het Zweedse Volster is een melodic hard rock / melodic rock gezelschap bestaande uit Ulf Andersson (gitaar, vocals) en Henrik Lundberg (bass) dat elkaar reeds kende van hun periode bij Masquerade. ‘Perfect Storm’ uit 2018 was het debuutalbum en nu zijn de heren met meer lekkers op de proppen gekomen. Natuurlijk moet je wel een beetje zin in krachtige songs met pakken melodie waar melodieuze vocalen en knap gitaarspel met de meeste aandacht gaan lopen. Volster zorgt op deze ‘Arise’ voor twaalf zo’n lekkernijen. Dat de heren niet buiten de lijntjes van het (sub)genre kleuren is op zich geen minpunt, daar elk nummer voldoende te beiden heeft om de liefhebbers volledig te overtuigen. Bass en drums zorgen voor het solide fundament, terwijl de riffs voor de mooie opbouw zorgen. Maar de trekpleister zijn de soepel en toch heel krachtig klinkende vocalen van Ulf en de knappe melodieuze gitaarsolo’s die in elk nummer hun deel van de spotlight opeisen. Naast stevige en vrij energieke up-tempo rockende songs, krijg je ook medium tempo nummers te horen die, zeker in kracht, geen sikkepit moeten onderdoen voor die eersten. En zoals het (sub)genre vraagt, krijg je ook op deze ‘Arise’ een paar ballades aangeboden. Meestal fronsen wij dan nogal stevig de wenkbrauwen wegens vel te zeemzoet. Dit is hier echter niet aan de orde: Ulf en Henrik hebben het goed voor elkaar en zorgen voor twaalf nummers die stuk voor stuk mogen gehoord worden. Volster pakt zo uit met een heel sterk nieuw, zij het strikt genregebonden, album.

Luc Ghyselen (85)

Rock Of Angels Records ROAR 2011

Tracklist: 1. Revolution 2. Arise 3. Hanging On 4. Come Undone 5. Turn The Tide 6. End Of The World 7. Gravity 8. I Wish 9. Follow You 10. Sign Of The Times 11. Highroad To Nowhere 12. Till The End Of Time