Noxis: Expanse Of Hellish Black Mire (ep)

Noxis is een Amerikaanse death metal band die pas vorig jaar werd opgestart. Het viertal zorgde met ‘Necrotizing’ al meteen voor een vier tracks tellende demo. Nu komt Noxis, dat intussen herleidt werd tot een trio, eraan met een vier tracks tellende ep. ‘Expanse Of Hellish Black Mire’ probeert ons te overtuigen van hun kunnen. Maar daar is het huidige trio – Dave Kirsch (bass), Ray Conde (drums, vocals) en Grant Mastropieri (gitaar) – niet echt in geslaagd. We hebben eigenlijk niets aan te merken op het doodsgeweld van de heren, maar wel op de fade out van elk nummer. De doodsrochel van Ray is oké. Het puur instrumentale gedeelte werk bevalt ons wel: kracht en melodie gaan mooi samen en zoals bij meerdere Amerikaanse death metal bands komt er nogal wat techniciteit naar boven tijdens het gitaarspel. Maar elk nummer, hoe kort ook, wordt afgesloten met enerverende geluiden die wij alvast niet kunnen smaken. Misschien is dit bedoeld als geintje, maar daar zien wij dan alvast de fun niet van in. Spijtig, maar het zij zo en het zorgt voor een hele domper op ons luisterplezier.

Luc Ghyselen (60)

Pulverised Records / Rotted Life Records

Tracklist: 1. Dream Infested 2. Contorted Bowels Warm 3. Incubated Disgust 4. Guts Liquify