The Troops Of Doom: The Rise Of Heresy

The Troops Of Doom, een Braziliaans viertal, stelt met deze ‘The Rise Of Heresy’, een eerste ep voor. Het viertal verdiende eerder zijn sporen bij verschillende andere bands. Spilfiguur is gitarist Jairo “Tormentor” Guedz die een verleden heeft bij The Mist en Sepultura. Bassist en vocalist Alex Kafer ken je misschien van Enterro of Explicit Hate, terwijl de cv van gitarist Marcelo Vasco o.a. Patria en Mysteriis vermeld. Drummer Alexandre Oliviera tenslotte zou belletjes moeten rinkelen bij liefhebbers van Southern Blacklist of Raising Conviction. Genoeg ervaring dus om voor een stomend stukje muziek te zorgen. En dat doet het viertal. ‘The Rise Of Heresy’ telt zes tracks. Vier ervan werden door de band zelf geschreven terwijl je ‘Bestial Devastation’ en ‘Troops Of Doom’ zou moeten kennen in de originele versies van Sepultura. Op muzikaal vlak krijg je van deze troepen van doom geen doom, maar wel old school death metal met wat thrash metal invloeden. De heren doen dit met klasse – de nodige agressie en kracht ontbreken uiteraard niet –, pakken energie en veel enthousiasme. Vernieuwing is niet echt aan de orde bij dit kwartet. Na een rustiger intro met wat bombast trekt het viertal al vlug alle registers open tijdens Whispering Dead Words’, zodat je meteen mee getrokken wordt in hun wilde rit doorheen de zes tracks die men je aanbiedt. Het gaspedaal wordt meestal stevig ingedrukt terwijl er voldoende variatie aan bod om je aandacht vast te houden tot en met de slotakkoorden van afsluiter ‘Troops Of Doom’. Meteen een knap werkstuk van deze The Troops Of Doom. Let wel: deze tracks zijn (voorlopig?) enkel digitaal verkrijgbaar via Blood Blast Distribution, het digitale sublabel van het grote Nuclear Blast.

Luc Ghyselen (85)

Blood Blast Distribution

Tracklist: 1. Whispering Dead Words 2. Between The Devil And The Deep Blue Sea 3. The Confessional 4. The Rise Of Heresy 5. Bestial Devastation 6. Troops Of Doom