The Pilgrim: … From The Earth To The Sky And Back

Het Italiaanse The Pilgrim is een band / project opgestart door vocalist en gitarist Gabriele Fiori die je misschien kent van Black Rainbows, een band die een mix van stoner metal en psychedelica brengt en ondertussen reeds zeven full-albums op zijn conto heeft. Met The Pilgrim krijg je een volledig andere muzikale zijde van de man te horen, want hier kiest hij voor een mix van rock, country, folk en americana. Akoestische gitaar en banjo zijn dan ook een deel van het gebruikte instrumentarium. Dat belet het duo – naast Gabriele hoor je ook drummer, percussionist Filippo Ragazzoni – niet om ook op die manier hoge ogen te gooien. Op ‘… From The Earth To The Sky And Back’, het tweede full-album van de heren krijg je veertien nummers te horen die een mooie mix vormen van de aangeduide stijlen. Veertien nummers die fans van bijvoorbeeld America of The Eagles, maar ook van Crosby, Stills, Nash & Young zullen kunnen bekoren. Goed opgebouwde nummers dus die rustig verder kabbelen, nu eens iets meer rockend dan een een vorige track, maar dit steeds uiterst smaakvol en vol gevoel doen. Geen gierende gitaren, geen alles verpletterende drums, maar gewoon lekker in het gehoor liggende nummers die het uitstekende doen als luistermuziek, die ervoor zorgend at je tot rust kan komen na een dag van hard labeur. Laat je zorgen even van je afglijden en zorg voor een glas van je lievelingsdrank terwijl je dit werkstuk in alle rust beluisterd. Geen van de tracks springt er echt uit, al zakt er ook geen enkele door het ijs, zodat je dus wel van een geslaagd album kan spreken. Wij hebben in ieder geval in alle rust genoten van de schoonheid en de rustgevende opbouw van deze nummers. Doe je zelf een plezier en zet deze tweede creatie van The Pilgrim op je wenslijstje en …, voor ik het vergeet: het debuutalbum, ‘Walking Into The Forest’, is ondertussen reeds uitverkocht. We vermoeden dat het met deze ‘… From The Earth To The Sky And Back’ dezelfde weg zal op gaan.

Luc Ghyselen (80)

Heavy Psych Sounds HPS 141

Tracklist: 1. Mexico ’84 2. Sitting Down On The Porch 3.Obsessed By The West part I, II ,III, IV 4. Lion 5. Fool Around 6. Riding The Horse 7. Cuba 8. Secrets In The Kingdom 9. I’m Just Scared 10. Solitude 11. At Your Door 12. Sounds In The Night 13. Space And Time 14. Waiting For The Sun