Vrîmuot: O Tempora, O Mores!

Liefhebbers van dark neo folk krijgen er een nieuwe naam bij om in de gaten te houden. Vrîmuot is een project van multi-instrumentalist en componist T.S. (aka Lupus Viridis) dat in 2019 in het leven werd geroepen. De man zorgt op debuutalbum ‘O Tempora, O Mores!’ voor zes lang uitgesponnen nummers die naar onze smaak iets te rustig voortkabbelen en iets te veel in herhaling vallen om ons te blijven boeien. Voeg daaraan toe dat de teksten in de Duitse taal worden gebracht – een taal waar we met een beetje goede wil wel iets van begrijpen, maar evenveel met onze handen in het haar zitten als we echt willen begrijpen wat de boodschap is – en je begrijpt dat we niet echt in zwijm vallen (en dan drukken we ons nog zacht uit) voor dit debuut van Vrîmuot. Let op, zo nu en dan sporadisch een nummer van dit album tussen een heel pak andere mag wel, maar dan nog zal het ons meestal voorbij gaan zonder dat we echt hebben opgemerkt. Dit album wordt op vinyl aangeboden maar ook als 2cd met twee extra nummers. Hoe die klinken, weten we niet (ons promo exemplaar telt slechts zes nummers), maar we vermoeden dat die in de lijn zullen liggen van wat we hier hoorden. Echt onze “cup of tea” is deze ‘O Tempora, O Mores!’ van Vrîmuot niet geworden, maar misschien is dit meer uw smaak.

Luc Ghyselen (60)

Prophecy Productions / Auerbach

Tracklist: 1. Aufbruch 2. Nymphaea Alba 3. Palingenese 4. Erwachen 5. Wolffsangel 6. Ewiger Mond