Lonewolf: Division Hades

Het Franse Lonewolf is er sinds 1992, al was er tussen 1996 en 2000 een onderbreking. Nog steeds timmert het gezelschap aan zijn muzikale carrière die zich afspeelt in heavy metal en speed metal. Met ‘Division Hades’ is het gezelschap aan zijn tiende full-album toe. En om dit te vieren kan je deze ‘Division Hades’ op vinyl verkrijgen en als 2cd. Het eigenlijke ‘Division Hades’ album telt tien tracks die nauw aansluiten bij wat we gewoon zijn van de Lonewolf: krachtige true metal met accenten uit traditional heavy metal en speed metal. Het klinkt allemaal in orde en vooral het gitaarwerk van lead gitarist Damien Capolongo vinden we dik in orde. Voeg daar een krachtige en solide basis van drums (Bubu Brunner) en bass (Rikki Mannhard) aan toe en de drijvende ritmegitaar van frontman Jens Börner en je verkrijgt de energieke ne gedreven sound van Lonewolf die wat schatplichtig is aan o.a. Manilla Road, Grave Digger en Running Wild. Het enige waar wij toch nu en dan de wenkbrauwen bij fronsen is het gegeven dat Jens niet zo’n krak is met de Engelse taal. Maar echt storen doet het niet, daarvoor is de energieke en bruisende sound te enthousiast en worden we zo wie zo over de streep getrokken door de vingervlugge gitaarsolo’s. Hier en daar wordt Jens vocaal wat ondersteund door wat koorzang zodat er een meer epische sound ontstaat en … het zorgt ook voor een aantal gemakkelijk mee te brullen stukken. Voor echt iets nieuws ben je bij Lonewolf alvast niet aan het juiste adres, maar daar zullen de fans van de band zeker niet van wakker liggen. Wat betreft het tweede schijfje dat je hier bij de 2cd vind: dit zijn tien opnieuw opgenomen nummers die dateren van de begin periode van de band en dus dateren tussen 1992 en 2003. Zo krijg je nummers van de eerste demo tot en met het tweede full-album aangeboden in een nieuw kleedje. Line-up voor deze bewerkingen: Jens Börner (vocals), Bubu Brunner (drums) en Dryss Boulmédaïs (gitaar, bass). Zo krijg je meteen een beeld van hoe de nummers van Lonewolf klonken in de beginjaren en kan je toch wel een lijn trekken naar wat de band tegenwoordig aflevert. Fans van de band moeten niet aarzelen: dit is een knappe aanvulling op het oeuvre van Lonewolf. Ook liefhebbers van true metal, traditional heavy metal en / of speed metal mogen hun geluk beproeven: wij zijn er bijna van overtuigd dat ook zij overstag zullen gaan!

Luc Ghyselen (80)

Massacre Records

Tracklist: cd 1: 1. The Last Goodbye 2. The Fallen Angel 3. Division Hades 4. Manilla Shark 5. Underground Warriors 6. To Hell And Back (InstruMETAL) 7. Alive 8. Lackeys Of Fear 9. Silent Rage 10. Drowned in Black / cd 2: 1. The Call (intro) 2. Into The Battle We Ride 3. The Dark Throne 4. Towards The Light 5. Forgotten Shadows 6. The Forgotten Valley Of Hades 7. 1789 8. Witch Hunter 9. Sorcery 10. Eric The Red