Döda Havet: Tid Och Rum

‘Tid Och Rum’ is het tweede album van deze Zweedse band uit Upsulla. Döda Havet brengt een mix van rock, prog en melodic rock. Het resultaat is een leuk, aangenaam feel good album geworden. De zang is prima en in het Zweeds, waardoor je niets van de teksten verstaat maar de band wel een uitgesproken Scandinavische sfeer oproept. ‘Atlantis mitt’ is een up tempo nummer dat meteen een leuke binnenkomer is geworden. ‘Arcana’ gaat in die trend verder, al is het tempo wat meer slepend. ‘7000 Dagar’ is een traag, ingetogen nummer wat op het einde wat versnelt. ‘Hjarnspoket’ heeft dezelfde stijl met een wat klagende zang. Op ‘Levande eller död’ gaat het tempo weer wat de hoogte in. Goh, een topbalbum is dit niet maar de luisteraar krijgt wel behoorlijke goede muziek voorgeschoteld: niet ingewikkeld, niet onvergetelijk, niet speciaal. Gewoonweg degelijke prog rock. Een leuke afwisseling en zeker toegankelijk voor een groot publiek. Niet geschikt voor metalfans van het hardere genre.

Bart Verlinde (80)

Gaphals

Tracklist: 1. Atlantis mitt 2. Arcana 3. 7000 dagar 4. Avsked 5. Hjärnspöket 6. Söndag 7. Levande eller död 8. Bråttom