Marenna: Pieces Of Tomorrow (ep)

Marenna is een Braziliaanse classic rock / melodic rock / AOR band opgestart in 2014 als solo-project door vocalist / songschrijver Rod Marenna. Na een ep (‘My Unconditional Faith’ (2015)), een full-album (‘No Regrets’ (2017)) en een live album (‘Livin’ No Regrets’ (2018)) is het drie tracks tellende ‘Pieces Of Tomorrow’ het nieuwste werkstuk van de band Marenna die naast Rod tegenwoordig bestaat uit Luks Diesel (keyboards), Alex Reck (lead gitaar), Jonas Godoy (bass, rhythm gitaar) en Arthur Schavinski (drums). Extra “hulp” kwam er van Arthur Appel (bass op ‘Break My Heart Again’) en van Acauã Montiel (keyboards op ‘Getting Higher’). Opener ‘Getting Higher’ bezorgt ons meteen een goed gevoel: een stevige intro waarna men mooi overneemt en knap melodieus rockend verder. Niets nieuws onder de zon, maar wel een smaakvol gebracht nummer waar kracht en melodie mooi samensmelten. Grootste trekpleister zijn de aangenaam in het gehoor liggend vocalen van de frontman zelf. Het titelnummer krijgt nog een extra dosis kracht en energie toegediend zodat een energieke rocksong ontstaat waar de melodie niet wordt vergeten met mooie omwentelingen in tempo en ritme. Afsluiter ‘Break My Heart Again’ is de obligate ballade van dienst. En die zijn meestal niet echt aan ondergetekende besteed en dat is ook nu het geval. Toch is deze ‘Pieces Of Tomorrow’ een aanrader voor de liefhebbers van het (sub)genre geworden want ik vermoed dat die wel de ballade naar waarde zullen weten te schatten. Zelf heb ik echt genoten van de twee overig tracks en eigenlijk kijk ik stiekem uit naar meer zo’n energieke en gedreven rockende nummers.

Luc Ghyselen (78)

Independent Release

Tracklist: 1. Getting Higher 2. Pieces Of Tomorrow 3. Break My Heart Again